Liderul PSD şi-a apărat legea, în plen, pe holuri, la declaraţii, şi pe reţelele de socializare. "Nu este în nici un caz vorba despre o formă de a apăra politicieni sau grupuri de interese, ci un cadru care asigură unor grupuri sociale garanția că vor fi protejate împotriva discriminării. Nu se are nicidecum în vedere cenzurarea presei. Presa e liberă să critice politicienii, să atace grupurile de interese nelegitime, să demaște corupția - nimic din această lege nu o împiedică s-o facă. Societatea în ansamblul ei, însă, trebuie să fie mai atentă cu discriminarea grupurilor sociale", scrie Dragnea pe Facebook.
El spune că legea sa apără drepturile unor oameni care „se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA".
Dragnea susţine că nu doreşte ca inițiativa sa legislativă să fie folosită pentru a acoperi scandalul declanșat de proiectul liderului PNL, Alina Gorghiu, privind prevenţia în sănătate. "Spre deosebire de legea propusă de doamna Gorghiu, care favorizează apariția discriminării, inițiativa mea urmărește dispariția ei", afirmă Dragnea.