"Aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să lămurească această chestiune, bănuiesc în Parlament. În ce privește legea, eu sunt pozitiv. Aștept legea la promulgare", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, după ce liberalii au contestat votul la ordonanţa 20 pe motiv că a fost fraudat.
Nu este prima dată când Iohannis nu este pe aceeaşi lungime de undă cu PNL. La începutul acestei luni, şeful statului a retrimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea iniţiată de PNL care le permitea aleşilor locali -primari, viceprrimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene - să poata face parte din adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, fără să fie plătiţi.
De asemenea, anul trecut, în decembrie, Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea Legii dării în plată, iniţiată de deputatul PNL Daniel Zamfir. Şeful statului susţinea atunci că actul normativ este "bine-venit", dar forma adoptată de Parlament, în loc să-i ajute pe cei cu credite, riscă să creeze "dificultăţi".
Pe de altă parte, când Guvernul a atacat la CCR legea privind conversia creditelor în franci elveţieni, liderul PNL, Alina Gorghiu, s-a declarat surprinsă de demersul Executivului. Ea a susţinut că ar fi fost bine ca, înainte să atace legea la CCR, Guvernul să fi explicat motivele pentru care face sesizarea. "Era poate sănătos (...) ca, înainte de sesizare, să comunice foarte clar de ce fac acest lucru, care sunt motivele, care este beneficiul acestei sesizări", a afirmat Gorghiu.
Citiţi şi:
Liberalii au depus contestaţia la ordonanţa privind majorările salariale
Guvernul contestă la CCR majorările salariale din sănătate și educație