„Am fost în CSAT. Acolo am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. Nu s-a vorbit despre bugetare, decât că avem un punct fix - rectificarea bugetară. Guvernul anterior nu ne-a lăsat un buget şi nici nu avea cum pentru acest lucru, iar comisia nu era activă când s-a stabilit bugetul acesta. S-au făcut doar paşii de lucru – cu ce se va merge, cum se va face analiza de oferte, cum va scrie ANAF o procedură special pentru această achiziţie, care, probabil, din motive de economie, va fi una “govern to govern“ cu unul din statele europene. Ne propunem, în cazul în care totul merge bine, ca la sfârşitul anului să avem o primă aeronavă cumpărată“, a declarat Dan Costescu, citat de mediafax.ro.
Întrebat dacă Guvernul intenţionează să cumpere una sau mai multe aeronave, Costescu a vorbit despre practica europeană, respectiv despre “o flotilă prezidenţială“. „Este rostul comisiei de a stabili structura flotilei prezidenţiale. Nu pot anticipa, pentru că avem o comisie de 20 de oameni cu peste 7 sau 8 ministere, cu specialişti în aviaţie. Practica europeană este să aibă flotile între 3 şi 5 aeronave, practica europeană de la care nu putem să ne abatem. O să vedem, pentru că noi suntem mai zgârciţi ca ceilalţi şi probabil că vom avea mai puţine“, a conchis Dan Costescu. În 2015, preşedinţia cerea guvernului să aprobe cumpărarea unui avion prezidenţial, motivând că, de patru ani, preşedinţia nu mai are un avion şi de doi ani nu mai are niciun contract preferenţial cu TAROM. (Mara Răducanu)
____________________
Lucrurile nu aveau cum să rămână așa, fără să fie bine făcute, dar chiar deloc!
Bolnavi din spitale, pensionari, elevi, studenți, oameni ai muncii de la orașe și sate, bucurați-vă!
Nu, nu veți avea medicamente compensate, nu vor fi condiții mai bune de spitalizare, exodul medicilor către țări mai darnice buzunarul lor, raportat la nivelul de pregătire, nu va fi stopat.
Nu, nu veți avea pensii decente, care să vă permită să vă bucurați doar de viață, după ce pe cea pe care ați avut-o la îndemână ați petrecut-o construind socialismul și urmarea lui firească economia de piață.
Nu, nu veți avea parte de profesori care să fie preocupați de ziua de mâine, ci de cum să îndrume pe calea cea bună, cea pentru care aveți chemare, calități și dragoste.
Anul acesta Buna-Vestire nu a mai picat peste noi creștinii în 25 martie, ci puțin mai devreme. S-a pogorât în cele peste cinci ore în care Consiliul de Apărare al Țării a fost prezidat chiar de domnul Iohannis și în care țara și-a dat seama că ceea ce îi lipsește cu adevărat este chiar flotila prezidențială. Una care să ne poarte alesul în distinse și minunate călătorii, cea care să îi ducă precum vântul și gândul pe domnia sa și minunata sa consoartă oriunde s-ar fi visat, în oricare din viețile lor anterioare.
José Mujica este un fost țăran din America de Sud, devenit în urma unei tinereți zbuciumate și extrem de revoluționare, ce s-a soldat cu ani de temniță, președinte al Uruguay-ului. Propria sa mărturisire spune că pus în situația de a cheltui banii contribuabililor pentru a achiziționa un avion care să-i stea la dispoziție, a admis că ar fi mult mai bine pentru națiunea care l-a ales să cumpere un elicopter medical super-perfomant. Dar termenii nu sunt aceeași, Mujica a continuat să fie modest, nu avea decât un apartament, nu șase case...
De ce-am avea pretenții ca un Președinte al României să-i calce pe urme? Noi suntem europeni, Lumea este Nouă doar acolo, la ei. Sper că realizați că a avea flotilă prezidențială este spre binele nostru al tuturor, căci, dacă flotilă prezidențială nu e, nimic nu e! (Cristi Severin)