Dezvăluiri la înălţime. Ce le-a spus Iohannis ziariştilor în avionul către Strasbourg

24 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dezvăluiri la înălţime. Ce le-a spus Iohannis ziariştilor în avionul către Strasbourg

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat marţi la Strasbourg, la reuniunea Consiliului Europei, iar în avion s-a dus la ziariştii care-l însoţeau, povestindu-le despre culisele şedinţei de guvern la care a participat, dispariţia lui Sebastian Ghiţă sau declanşarea referendumului anticorupţie şi replica la replica liderului PSD, Liviu Dragnea, privind acest demers.

Klaus Iohannis le-a relatat jurnaliştilor că miercurea trecută, când a mers in premiera la o şedinţă de guvern, l-a întrebat pe premierul Grindeanu: "Bucuroşi de oaspeţi?", l-ar fi întrebat preşedintele pe şeful guvernului. "Bucuroşi", ar fi răspuns Grindeanu.

"Dacă tot am venit, n-ar fi politicos să mă invitaţi la şedinţa de guvern?". "Poftiţi!", i-ar fi răspuns Grindeanu, despre care şeful statului a spus că este un om cu care se înţelege, politicos şi cu care se poate discuta, conform relatărilor hotnews.ro, care are trimis special la Stasbourg şi face parte din grupul de ziarişti care îl însoţesc pe Iohannis

Iohannis le-a mai spus ziariştilor că aşteaptă de la Poliţia Română să explice "de ce l-a pierdut şi de ce nu-l găseşte" pe Sebastian Ghiţă. Şeful statului a susţinut că nu trebuie disipate responsabilităţile cu SRI şi SIE şi că de găsirea lui Ghiţă trebuie să se ocupe cei din Poliţie. 

"Dacă îl aduc bravo lor, dacă nici asta nu pot să facă, atunci cu ce se mai ocupă?", a spus şeful statului. Vorbind despre fostul deputat, preşedintele l-a numit „infractor fugar” şi „logoreic”. 

Cât priveşte referendumul  privind continuarea luptei anticorupţie, Klaus Iohannis nu a dorit să spună cum va suna exact întrebarea, dar a precizat că va avea grijă să nu fie explicit despre graţiere, având în vedere că, potrivit Constituţiei, ar exista riscul ca referendumul să fie ilegal. 

Iohannis s-a referit astfel la articolul din Constituţie care prevede că graţierea nu poate face obiectul unei iniţiative cetăţeneşti şi, prin extensie, ar fi discutabil dacă poate fi supusă unui referendum. 

Şeful statului a mai spus că prin referendumurile anunţate de Liviu Dragnea, PSD s-a comportat „ca la grădiniţă: Vin eu cu tata! Vin şi eu cu tata! Am eu un unchi! Vin şi eu cu un unchi mai tare!”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră