Premierul Dacian Cioloș a declarat că o reformă a administrației nu poate fi finalizată până la sfârșitul anului, dar poate fi demarat un proces care ulterior să fie continuat și nu în ideea de a da afară oameni sau de a arăta că unii sunt buni sau alții mai puțin buni.
"Dacă constatăm că în anumite domenii, pe anumite categorii profesionale, în administrație avem oameni care au mai mult sau mai puțin un nivel de competență care să corespundă cu ceea ce ar trebui ei să facă, se pot pune la punct în următorii ani cu program de formare profesională și să condiționăm o anumită progresie ierarhică sau un grad de funcționar de anumite competențe care să fie dovedite", a explicat premierul după întâlnirea de lucru de la MDRAP.
Cât privește partea de reformă a funcției publice, el a spus că săptămâna viitoare va fi format un grup de lucru în această direcție, în sensul de a crește calitatea și performanța administrației. "Intenția mea este să venim, probabil chiar săptămâna viitoare, așa cum avem un grup de lucru ministerial pe legea salarizării unitare, cu un grup de lucru pe pregătirea reformei administrației publice, în sensul de a crește calitatea și performanța administrației pentru ca în următoarele două — trei luni să putem veni și cu pachetul de propuneri legislative și alte tipuri de decizii pe care trebuie să le luăm", a afirmat Cioloș.
La rândul său, vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat că în urma discuțiilor cu șeful Executivului a constatat că reforma nu poate fi dusă într-un singur domeniu.