În ce fel loveşte Guvernul Cioloş în Victor Ponta

24 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
În ce fel loveşte Guvernul Cioloş în Victor Ponta

S-a întâmplat chiar ca ţara să ardă şi primul ministru să bată mingea sub panou. În toamna anului trecut, tinerii frumoşi şi liberi au dorit schimbarea sistemului, n-au mai suportat ca România să fie condusă de către un guvern care şi-a propus, printre altele, să stopeze “exportul” de medici oferind salarii mai mari pentru angajaţii din sistemul sanitar.

Schimbare a vrut stradă, schimbare avem. Noul guvern tehnocrat s-a decis să facă dreptate în ţară, să facă economia să duduie, lucru care nu s-a mai întâmplat de pe vremea lui Tăriceanu, şi a anunţat prin vocea lui Victor Georgescu, ministrul Energiei, că s-a luat decizia că toate finanţările venite din partea Complexului Energetic Oltenia către cluburile sportive din judeţul Gorj să fie sistate.

Anunţul s-a făcut pe Facebook, normal. "În urma rezultatelor financiare care prevăd o potenţială pierdere record, consider de la sine înţeles că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face excepţie de la această regulă. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria şi alte plăti'", a fost mesajul postat de Grigorescu pe contul sau de Facebook în urmă cu zece zile.

Fotbalul gorjean primeşte două milioane de euro de la CEO. Echipa a ajuns în cupele europene şi are patru oameni la echipa naţională. La handbal, situaţia este ceva mai proastă. Salariile sunt foarte mari, chiar dacă nu au mai fost achitate de aproape trei luni. Din păcate, echipa este în subsolul clasamentului. Cele mai bune rezultate sunt la baschet, sportul preferat al lui Victor Ponta, cel care este deputat într-un colegiu din judeţul Gorj. Energia Târgu Jiu este în acest moment în fazele superioare ale cupelor europene, însă după ce s-a făcut anunţul că va fi sistată finanţarea, a urmat o înfrângere umilitoare la Piteşti, acolo unde gorjenii au făcut deplasarea cu juniorii.

Guvernul Cioloş nu s-a mulţumit să retragă finanţarea sportului gorjean şi a mai dat o lovitură. Ţintă? Evident, Victor Ponta. Ieri, Carmen Tocală a fost înlocuită din funcţia de secretar de stat în cadrul MTS cu Narcisa Lecuşanu, cea care a ocupat până acum funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal. Tocală se întoarce, astfel, în baschet, sport pe care l-a schimbat radical atunci când s-a aflat în fruntea federaţiei de specialitate. În momentul în care a preluat şefia FR Baschet, televiziunile cereau bani ca să transmită un meci din întrecerea internă. Acum s-a ajuns în situaţia ca echipele să primească bani din partea celor care televizează întâlnirile.

Alte stiri din Politic

Ultima oră