Legea de modificare a ordonanţei privind plagiatele, neconstituţională

26 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea de modificare a ordonanţei privind plagiatele, neconstituţională

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că judecătorii constituţionali au avut în vedere faptul că cele două Camere ale Parlamentului nu au respectat principiul bicameralismului și au adoptat legea într-o formă și într-un conținut foarte diferit decât cel cu care a început inițiativa legislativă și diferit și de felul cum a adoptat fiecare dintre cele două Camere.

El a mai spus că şi obiecţiile Guvernului pe marginea acestei legi au fost întemeiate deoarece nu a fost respectate prevederile constituţionale privind claritatea legii . "Deci, legea este integral neconstituțională", a conchis Dorneanu.

Prin modificările aduse ordonanţei privind şcolile doctorale, verdictul de plagiat nu mai fi fost dat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ci de universitatea la care se susţinuse teza.

Deşi verdictul CCR este pentru el o veste excelentă, Viorel Barbu nu va reveni asupra demisiei de la conducerea CNATDCU, decizie pe care a luat-o după adoptarea legii de modificare a ordonanţei.

"Nu prea revin asupra deciziilor. Nu voi reveni nici asupra demisiei din funcţia de preşedinte al CNATDCU. Are cine să mă înlocuiască, vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh, este foarte potrivit", a declarat Barbu, conform news.ro

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră