Băsescu recunoaște că s-a lăsat infulențat de deciziile Justiției

24 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Băsescu recunoaște că s-a lăsat infulențat de deciziile Justiției

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că există un curent în instituțiile de forță care și-a asumat misiunea mesianică să curețe clasa politică.

"Vreau să fie clar un lucru: măcar pentru moment avem în Codul Penal abuzul în serviciu. Așa cum este aplicabil oricui în țara asta, abuzul în serviciu este aplicabil și procurorilor. Eu vă spun — este o înșelătorie acuzația de spălare de bani, iar faptul că mie mi-a influențat o decizie politică vă asigur că nu o voi lăsa așa. Eu aș fi candidat. Decizia mea era luată", a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a punctat faptul că este revoltat că aceeași instituție a statului, respectiv Parchetul General, îl acuză de spălare de bani, în condițiile în care în 2012 a dispus neînceperea urmării penale, pe inexistența faptei.

"Mă revoltă că aceeași instituție, funcție de evoluțiile politice, își schimbă punctul de vedere. Aceeași instituție acum mă face suspect, iar cu trei ani înainte a constatat că nu există fapta. Discutăm de un Parchet General de pe lângă ICCJ. În opinia mea, absolut nejustificat, repet nu știu dosarul, dar eu știu ce am făcut mi se pare incorect și extrem de grav ca o instituție a statului român să spună despre un fost președinte că s-a ocupat cu spălare de bani. Nu știu dacă vă dați seama ce simt. Am un sentiment de revoltă profund pentru că timp de zece ani Occidentul a crezut în mine, iar astăzi află și Occidentul, aflu și eu că această instituție, Parchetul de pe lângă ICCJ, mă consideră suspect pentru spălare de bani. Este inadmisibil. Inadmisibil. Să faci cu atâta ușurință astfel de acuzații".

Alte stiri din Politic

Ultima oră