Unde mergem? Concerte din weekend

18 Oct 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 18 octombrie

La Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor, de la ora 21.00, Dimitri's Bats, lansare de single. O apariție proaspătă pe scena indie/rock românească, Dimitri's Bats cântă rock alternativ cu influențe electro-pop. Influențați de artiști precum Anderson .Paak, alt-J sau Tyler the Creator, trupa are o abordare eclectică ce se potrivește perfect atât live pe scene de festival sau de club cât și pe dancefloor în nopți târzii. Cu un EP de debut, „Mess”, lansat în toamna lui 2018, Dimitri’s Bats lucrează acum la noi piese pentru un viitor material de studio. Acces: 30 lei - pre-sale, 40 lei – la intrare.

Concert extraordinar de jazz, Trio Kolta feat. Szofi Berki La Mama în Clubul Țăranului. Cu ocazia Zilelor Jazzului Maghiar la București, ul Țăranului pe membrii Trio Kolta feat. Szofi Berki! Vă așteaptă un program variat, de la jazz până la worldmusic, într-un ambient deosebit! Alături de conducătorul formaţiei, chitaristul Péter Kolta, din formaţie fac parte contrabasistul László Máthé şi percuţionistul András Márkosi. Preț bilet: 35 lei, la www.iabilet.ro/bilete-trio-kolta-feat-szofi-berki-45581/

Tribut AC/DC cu The Rock la Hard Rock Cafe, ora 22.30. Inconfundabilul “for those about to rock...we salute you” va rasuna din nou la Hard Rock Cafe. Costumează-te Back In Black, avântă-te, cu riffuri de mare viteză, pe Highway To Hell și vino să cânți Thunderstruck, Hell's Bells, You Shook Me All Night Long și TNT într-un concert exploziv. Cu un solist de excepție, al carui timbru vocal este aproape identic cu cel al lui Brian Johnson, cu un chitarist solo din Moscova, cu o energie debordantă și prezență scenică nestăvilită, asemeni lui Angus Young și cu instrumentiști experimentați la bass, chitara ritmica și tobe, trupa tribut The R.O.C.K. reușește de fiecare dată să încânte publicul și să îl transpună în starea electrizantă a unui concert AC/DC. The Rock ne servește concerte fidele cu cele ale celebrei formații încă din 2012, câștigând chiar și titlul de „Cea mai bună formație tribute” la Metalhead Awards 2017, unde s-au ridicat la standarde foarte înalte alături de voci celebre rockului românesc cum ar fi Cristi Minculescu, Gabi ( Gurita ) Nicolau de la Krypton, Alin (Coiotu) Dinca de la Trooper, Ovidiu Anton si Cristian Hrubaru (ROCK FM). Cu ocazia împlinirii a 40 de ani de AC/DC, The Rock au avut onoarea de a urca pe scena Arenelor Romane alături de Dave Evans, pentru a sărbători într-un show de excepție, moștenirea artistică cu o istorie atât de lungă pe plan mondial a formației.The Rock nu sunt doar orice trupă tribute, sunt acea trupă tribute ce promite să te transpună direct într-un concert AC/DC, cuprinzând cu success esența rockului unic interpretat de trupa australiană. Membrii trupei: Daniel Ignat – vocalist, Andrey Baydin – chitară, Adrian Popescu - chitară ritmică, Dany Serrano- chitară bass, Mike Terrana – tobe. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele partenere, la urmatoarele preturi:  VIP: 69 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 49 de lei, cu loc la masa in sala, Fara loc: 49 de lei

Stuf Vama Veche Grand Reopening, cu Folk, Frate!, de la ora 21:43. Cheful de dans nu te-a părăsit. Bronzul e încă acolo. Undeva, în lume, e încă vară, iar noi n-avem niciun dept să nu sărbătorim asta. Din 18 octombrie, nopțile albe și distracția din Vamă se mută în București. Maeștri de ceremonie: Folkfrate - fără de care dorul de mare n-ar fi fost niciodată ușor de suportat. Ei vin cu muzica, tu vino cu drag. Noi așa te-așteptăm! Intrarea este liberă. Desigur. Rezervă-ți o masă la: 0724 788 388

Concert Coven Clash, la 19:30, în Have a cigar. Sub deviza Punk's not dead, Coven Clash vine să ne electrizeze seară electrizantă. Concert acustic cu influențe garage, indie-rock, new-wave punk. Intrarea este liberă iar rezervările se fac la 0753 135 655 (Seba). Grafica mişto este făcută de Doodles Creative Studio.

Sâmbătă, 19 octombrie

Concert și lansare de album Bosquito, la Arenele Romane. Bosquito (foto) va asteapta la Arenele Romane din Bucuresti (cort incalzit) la un eveniment cu totul si cu totul special: o lansare de album! Fanii vor avea parte de un sound diferit, electric dar care pastreaza spiritul care a consacrat trupa, alaturi de o productie inovatoare. Bilete: www.iabilet.ro/bilete-concert-bosquito-lansare-de-album-42677/. La  minimum 4 bilete cumparate ai discount 15%, La minimum 6 bilete cumparate ai discount 25%, La minimum 10 bilete cumparate ai discount 30%. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele partenere. Biletele au următoarele preţuri:  presale: 79 acces general /109 golden circle, la acces: 90 acces general /120 golden circle. Se pun de asemenea in vanzare si 50 de suplimente Meet & Greet la pretul de 199 lei care contin  bilet la Golden Circle, poster cu autograf, acces cu 30 de minute mai devreme in locatie  si poza cu trupa. La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de 3 lei. Zona Golden Circle are doar 300 de locuri si se afla in fata scenei.

Green Hours prezintă: Catrhythm feat. Hanno Hoefer, Rockabilly Meets The Blues, ora 21.00. Intrare: 40 lei/pers, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 4 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485). Rezervări: ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/  (conf. automată), doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Concert EXILE, în fabrica, ora 22.00. Vor urca pe scenă Tomi Marfă, Grădinaru', Young Tomi, Tommy Gun, GRD reprezentând #EYAU & Facem Records. DJ NASA la platane. Invitați: DOC, Vlad Flueraru, Iahim Loig. Opening act: BTW. Warm-up & After-party by ChillWill. Bilete online la 25 lei, la intrare vor fi 30: http://bit.ly/bileteEXILE. Un număr limitat de 10 bilete VIP, ce includ merchandise special (afiș semnat, stickerpack, insigna EYAU, patch EYAU, etc.):

Târg de viniluri Paradis Paradis în Control Club. În weekendul 19-20 octombrie ne reîntâlnim în paradisul vinilurilor, la Club Control. Expozanții acestei ediții: Fonoteca Paradis, MadPiano, Țaca Placa, Alexandru Draganescu. Veţi putea găsi cateva mii de discuri de rock, jazz, disco, soul, funk, kraut, classic, experimental, ambient, new age, library, industrial, punk, electronic, ro-minimal, minimal, house și techno. Program: Sâmbătă - 12:00 / 19:00, Duminică - 12:30 / 18:30. Intrare liberă.

Duminică, 20 octombrie

De la ora 20.00, Green Hours prezintă: concert Ana Dubyk & George Dumitriu. Ana Dubyk – voce și George Dumitriu – chitară vor cînta atît piesele originale ale Anei (printre care regăsim Silence In Petrila, piesă apărută în documentarul Planeta Petrila de Andrei Dăscălescu), precum și standarde de jazz și improvizații libere. Ana Dubyk a studiat pian clasic și canto clasic la liceul de muzică din Timișoara, continuînd cu secția de jazz a Univerității Naționale de muzică din București. A absolvit Masterul în cadrul cadrul secției de jazz de la Prins Claus Conservatory din Groningen, Olanda. A cîntat în diferite cluburi și festivaluri din România, New York, Olanda și Republica Moldova (Filmul de Piatra, JazzTM, ShortsUP etc). A colaborat cu muzicieni din Columbia, SUA, Coreea, Italia, Spania, Franta, Lituania Rusia și cu muzicieni români precum Toma Dimitriu, Mircea Tiberian, Albert Tajti, Michael Acker, Mihai Iordache, Răzvan Cojanu, Iulian Nicolau etc. Face parte din grupul a capella The Twisters, alături de care a colaborat cu pianistul de jazz, compozitorul și profesorul Mircea Tiberian în musical-ul “Jazzy Tarot”. George Dumitriu a studiat vioara clasică la Universitatea Națională de Muzică din București și chitară jazz în Groningen, New York și Consevatorul din Amsterdam, unde s-a concentrat pe live electronics. A colaborat cu muzicieni precum Ambrose Akinmusire, Theo Loevendie, Michel Godart, Ack van Rooyen, Michael Moore Sanem Kalfa, și proiecte precum Alex Simu Quintet, Kaja Draksler Octet, Hidden Myth, Romanian Jazz Collective, Newstalgia, Steven Kamperman Trio. Printre albumele sale regăsim Proverbe (DUMItRIO – TryTone, 2017), Future Nostalgia (DUMItRIO – FN01, 2014) sau Dance (Sanem Kalfa – 2018). Intrare: 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor], 30 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului! … și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!. Rezervări: ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată), doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18).

The Jam Community feat. BDB la Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor. După ce au închis cu bine sezonul de cântări pe terasă, The Jam Community se întorc în Expirat, în Sala Compresoarelor, sub aceeași formulă: grup de prieteni și muzicieni aleși pe sprânceană ce se joacă, improvizează și explorează. De data asta cu The Jam Community feat. Bam Dighidi Bam: Iulian Nicolau – tobe, Michael Acker – bass, Albert Tajti – keys, Johhny Bica - keys & synth, Rage – scratching, Oliniutza – MC, Jena – MC, Nomad – MC, Nerub - warm up. Bam Dighidi Bam (BDB) este o trupă formată din 3 MCs (Oliniutză, Nomad, Jenă), adepți ai stilului liber și ai rimelor pe loc. HIP-HOP-ul i-a adus pe cei 3 împreună, urmând să scoată albumul intitulat “Serios?!”, care conține piese adunate din ultimii 2 ani. După cum îi spune și numele, “Serios?!” conține o varietate de piese ce abordează diferite stiluri, stări și subiecte, unele mai “serioase”, altele mai puțin. De la boom-bap-ul clasic, până la trap sau g-funk, BDB sunt gata să dea foc microfoanelor pe data de 20 Octombrie, în clubul Expirat, alături de The Jam Community. The Jam Community este un grup ce generează o muzică pe care se poate dansa sau visa, cu mintea, sufletul și corpul, muzica înglobând experiențele lor diverse și articulându-se ca un demers comun pentru a găsi noi sau eterne principii, concepte și tehnici care să ghideze crearea unui discurs muzical improvizat coerent și natural, ce permite expresia spontană, autentică, depășind barierele stilistice și canoanele sterile. Începând cu muzica africana, trecând prin blues, jazz, soul, funk, rock, dub, disco, hip hop, și ajungând la drum and bass, nu jazz, și nu soul, sau orice alte muzici cu aceeași substanță, fie ele și neîngropate încă în clișeul și presetul universal din care doar se pare că e greu de găsit o cale de scăpare, ei nu refuză nici o sursă de inspirație, orice pretext pentru a interacționa neîngradit, în căutarea unui drum spre împărtășirea unei experiențe a realului și a găsirii unei voci comune, a unui sistem de gândire eliberator, fiind bine venit. Intrarea e 30 de lei, acces public la ora 20.00.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră