Vineri, 24 iunie
Arturo Sandoval, celebrul trompetist american de origine cubaneză concertează de la ora 19.00, la Sala Radio. Unul dintre cei mai importanți artiști de latin-jazz din lume, Sandoval și-a început cariera în Cuba fiind influențat de stilul marilor muzicieni Charlie Parker, Clifford Brown și Dizzy Gillespie, cel din urmă devenindu-i mentor și coleg de scenă. Alături de Arturo Sandoval și cvintetul său se va afla și Orchestra Teatrului de Operetă și Musical ,,Ion Dacian" condusă de dirijorul Lucian Vlădescu, acesta fiind singurul concert din cadrul turneului în care Arturo Sandoval cântă alături de o orchestră simfonică.
Institutul Cultural Român ne așteaptă la Noaptea Institutelor Culturale, la sediul din Aleea Alexandru 38. De la 19:00 la 20:30, în grădina ICR este programat un concert a cappella al trupei Blue Noise, autointitulată „laboratorul de voci", ce îi are în componență pe Veronica Prodan, Elena Moroșanu, Flavia Zoe, Mihail Grigore, Bogdan Tudor și Denis Bolborea. În universul muzical al formației, sonoritățile jazz din anii '50 - '60 se amestecă cu ritmuri de pop, rhythm and blues și beat box. De la 21.30 la 22.30, tot în grădină, are loc o sesiune inedită de jam session Golan, cu percuţie, clape şi instrumente de suflat peste un mix bine ales şi prestat live de cei trei membri ai trupei - Mihai, Ernesto şi Alex.
Arenele Romane găzduiesc un eveniment din seria “Amnesia Presents”, ce au loc din Europa până în America de Sud. Artiştii ce vor urca pe scenă vor aduce cu ei din atmosfera magică a clubului din Ibiza şi vor încânta fanii genului până după răsăritul soarelui. Este vorba despre DJ-i la modă ca Matthias Tanzmann, Cuartero, Mar-t şi din România PREMIESKU’
În club Control The Mono Jacks îşi lansează videoclipul "Drumul" urmat de concert la ora 22.15. În deschidetre evoluează trupa Eyedrops.
La Gradina cu filme cântă The Amsterdams, trupă indie rock/pop formată la București în 2005. Cu influențe din scena alternativă britanică, cei cinci alcătuiesc una dintre cele mai interesante formaţii din peisajul muzical românesc. S-au bucurat de o primire călduroasă și în Marea Britanie, Franța, Spania, Olanda, Italia, Ungaria, Cehia, India.
De la ora 20,30, clubul Serendipity ne invită la Gringo de România - un deliciu acustic susţinut de inegalabilul AG Weinberger. Premiat pentru ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” și pentru ”Cel mai bun album de blues al anului – Mighty Business 2015”, AG va cânta şi povesti piese de colecţie, rar auzite, o selecţie unică de bijuterii muzicale.
La Clubul Ţăranului Român cântă Antaki, un proiect nou infiinţat care “urmăreşte eliminarea elementelor nesincere şi a preconcepţiilor cu scopul atingerii perfecţiunii atât muzicale cât şi a mesajului transmis”. Antaki înseamnă Anca (chitară & voce), Miruna (voce) şi Ingrid (pian & voce).
În Parcul Colţea, din centrul Capitalei, a început o nouă ediţie a Festivalului „Simfonii de vară”. Timp de patru luni, în fiecare weekend iubitorii de muzică clasică pot asculta arii şi simfonii celebre, interpretate de artişti de renume.
Spectacolul „Mademoiselle Cantatrice” are o primă reprezentație în România pe terasa Institutului Francez din București (bd. Dacia, nr. 77), în cadrul Nopții Institutelor Culturale, de la ora 23.00. Realizat de Lionel Lauret (artist plastic) și Bidisha Samantaray (stylist-designer), acest spectaculos proiect muzical și vizual va oferi publicului prilejul de a asista la un performance muzical și vizual/video cu o cântăreață (Laëtitia Volcey) care se află pe o structură în forma unei siluete feminine de patru metri întălțime, pe un fond muzical de pian (Lauriane Righi).
La Ceainaria ARTea se ascultă Refrene de altădat’, într-un concert de muzica românească interpretat de Gabriela Costa – voce şi Alex Man – chitară. ...Ritmuri româneşti cu parfum interbelic şi melodiile Mariei Tănase, Mariei Lătăreţu, ale Ioanei Radu şi ale Ilenei Sărăroiu, cântece populare vechi şi compozitii proprii de inspiraţie folclorică
Florin Giuglea Group are concert în aer liber, pe terasă La Nenea Iancu, unde readuce pe scena din România sunetul bluesului autentic american cucerit prin călătorii de mii de kilometri peste Ocean, din Texas până în Los Angeles, Tennessee, New Orleans sau New York. La ora 20.30 vor urca pe scenă Florin Giuglea – chitară & voce, Mihai Ardelean – keys, Hanes Radu – tobe şi Adrian Flautistu – bass
Bosquito revine pe scena clubului Log Out, unde va interpreta melodiile ce au ajuns nu o dată pe prima poziție a topurilor din România. Muzica grupului este o combinație de rock latin cu influențe diverse, de la muzică țigănească și balcanică până la hard rock.
Sâmbătă 25 iunie
Jazzybirds, considerată "cea mai populară formaţie de jazz din Transilvania" are concert în gradina BackYard, de la ora 20.00. Cu acest prilej, András Szép- clape, Attila Antal – bass, Dominic Csergő- tobe şi Kriszta Koncz –voce vor prezenta noul lor album, "On the Road". Acesta conţine doar compoziţii proprii şi a apărut în aprilie 2016 la Soft Records. Pe acest material apar invitaţi de seamă ai genului (Sebastian Burneci, Paolo Profeti, Florian Radu) dar şi invitati speciali precum Nick Făgădar şi Mihnea Blidariu de la Luna Amară.
La Arenele Romane avem spectacolul intitulat Şcoala Veche cu Paraziţii, Viţa de vie şi Şuie Paparude. Biletele de intrare sunt 45 lei – în presale şi 55 lei – la intrare.
Taxi susține un concert la Teatrelli, din care nu vor lipsi piese celebre, pline de umor și ironie ca „Jumătatea mea”, „Cele două cuvinte”, “Eşti iubibilă”, „Strada mea cu-n singur bec”, „Criogenia salvează România” sau „E criza!”.
Formația RoManouche revine în Capitală pentru o seară de jazz manouche și jazz clasic în Aula Magna de la ASE. Ne vom reîntâlni cu Nicolas Simion, renumitul saxofonist stabilit în Germania. Din Amsterdam va sosi inegalabilul maestru al țambalului, Giani Lincan, iar de la Paris (cu multă dragoste) va veni și ne va încânta cu arcușul său un mare virtuoz - Costel Nițescu. Cei trei soliști vor fi susținuți de cunoscutul chitarist Capriel Dedeian.
De la ora 19.30, Sânzienele coboară în gradina cu flori de la BEAT bar umanist din C.F. Robescu 14, prin cântecele Mariei Răducanu. Biletul de intrare este 45 de lei.
Le Petit Festival de Bucarest, prima ediţie, are loc sâmbătă şi duminică la Clubul Diplomatic, line-up-ul fiind format din DJ straini si romani, printre numele anuntate se numara Aeroplane, Friendly Fires, Larse, Oktopus, T-Boys, Dan Bravo, Daniel Drăghici etc.etc.
Duminică 26 iunie
Seară thrash metal în Club Fabrica, unde cap de afiă este trio-ul feminin Nervosa din Brazilia (foto). Format în urma cu şase ani la Sao Paolo, grupul susţine în această vară un amplu turneu european ce include, în premieră, şi România. În deschidere vor evolua War-Head (din Croaţia) Damage Case şi Pyroblast (ambele din Bucureşti). Iată programul: ora 19.00- acces public, 20.00- 20.35 Pyroblast, 20.50- 21.30 Damage Case, 21.45- 22.30 War-Head, 22.45- până când vor ele sa termine: Nervosa. Intrarea este 25 de lei.