Tenorul Andrea Bocelli schimbă tonul şi își cere scuze pentru comentariile despre COVID-19

01 Aug 2020 | scris de A.V.
Tenorul Andrea Bocelli schimbă tonul şi își cere scuze pentru comentariile despre COVID-19

Tenorul italian Andrea Bocelli și-a cerut scuze miercuri pentru că a părut că diminuează ameninţarea coronavirusului spunând că nu cunoaşte pe nimeni care a fost internat la Terapie Intensivă, comentarii care i-au înfuriat pe mulți italieni și au declanșat o furtună de critici pe reţelele sociale, relatează Reuters.

Într-un videoclip de pe Facebook, dl Bocelli și-a cerut iertare pentru orice suferință pe care a provocat-o, spunând că „nu era intenția mea să-i jignesc pe cei care s-au îmbolnăvit de COVID”.

Vorbind luni în plenul Senatului, Andrea Bocelli a spus că situația nu ar fi putut fi atât de gravă cum susţineau autoritățile, pentru că nu cunoaşte pe nimeni care a fost internat la Terapie Intensivă.

El i-a îndemnat pe oameni să nu respecte regulile de siguranţă încă în vigoare.

Oficialii din domeniul sănătății l-au criticat și furia s-a declanşat pe rețelele sociale, cu un hashtag pe Twitter #BocelliVergognati (Să-ţi fie ruşine, Bocelli), care a devenit viral.

„Limitează-te la a cânta”, a postat o persoană pe Twitter, adăugând că superstarul orb a fost suficient de norocos să-şi petreacă perioada de carantină „în vila ta uriaşă și să nu moară nimeni din familia ta”

. Peste 35.000 de italieni au murit din cauza coronavirusului. Comentariile lui Bocelli i-au surprins pe mulți, pentru că acesta a fost un simbol al unității naționale la apogeul epidemiei din Duminica Paștelui, când a cântat într-o catedrală goală din Milano în cadrul unui recital solo transmis în direct, numit Music for Hope.

„Pentru toți acei oameni care s-au simțit jigniți sau au suferit din cauza modului în care m-am exprimat – fără îndoială, nu în cel mai bun mod posibil – și a cuvintelor pe care le-am folosit, le rog să accepte scuzele mele sincere, întrucât intenția mea a fost cu totul opusă”, a spus Andrea Bocelli.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră