Stepan Project lansează varianta alternativă a piesei “Flying Birds Over a Poppy Field”/ Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci” !

05 Iul 2020 | scris de Alex Revenco
Stepan Project lansează varianta alternativă a piesei “Flying Birds Over a Poppy Field”/ Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci” ! Galerie foto (2)

Astăzi, la ora 18.00 este dezvăluită o variantă alternativă a piesei “Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci”/ „Flying Birds Over a Poppy Field”, apărută pe albumul “Lumina”. Grație noilor tehnologii, lucrarea a fost realizată pe traseul Nădlac- Bangkok- Toronto- Timișoara de Doru Apreotesei - pian, keyboards, Dixie Krauser - fretless bass, Horea Crișovan - athmo acoustic & electric guitars, Liviu Butoi - flaut, sax sopran, sax sopranino, Mario Florescu – percuție, Cristian Bălteanu -"higheghe" (vioară cu goarnă), Dana Borteanu - backing vocals și Ilie Stepan - athmo acoustic guitar , athmo pad, sequencer, Add Key, programming. Pavel Vereș - Graphic Design & Video Sebastian Ciocan - Recording & Mix (Show Factory Timișoara), Florin Buciu - Mastering (Fandango Recording Toronto)

Varianta alternativă a lucrării “Păsări în zbor deasupra unui câmp cu maci” va fi disponibilă, de la ora 18.00, aici

https://www.youtube.com/watch?v=vc1k1uQHbkM&fbclid=IwAR2wDd_2b3BZtC3RngfrTDwNRDVn5x2b4DNVc73rs4DR0CGZf8RnZ9fvHMI

La apariția albumului „Lumina”, Ilie Stepan a declarat: “Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinţei, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci şi care este de mii de ani tot acolo) şi dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se scriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu şi nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credinţă.

În muzică nu există reţete, există multă muncă şi mai mult sau mai puţin har de la Dumnezeu. Dacă munceşti mult şi nu realizezi nimic, înseamnă că trebuie să te laşi. Dacă munceşti mult şi realizezi câte ceva, înseamnă că eşti dotat, iar dacă munceşti mult şi realizezi mult, înseamnă că eşti ales.

Aparţin generaţiei rock, sunt format-din acest punct de vedere – la şcoala Flower Power şi sloganurile Make Love Not War sau Buy Flowers Not Arms sunt şi acum un deziderat demn de urmat. De asemenea, muzica de fuziune-rezultată prin îngemănarea mai multor genuri muzicale-întregeşte şi creează, ca o nouă formă de energie, o noua direcţie în muzica contemporană, direcţie la care am aderat şi în care cred. Toate aceste principii şi direcţii creatoare au stat la baza şi la începutul demersului muzical al Trilogiei Sensului vieţii.”

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră