Soprana Teodora Gheorghiu – primul turneu de recitaluri în România (VIDEO)

12 Mar 2018
Soprana Teodora Gheorghiu – primul turneu de recitaluri în România (VIDEO)

După ce a cântat pe cele mai mari scene ale lumii, soprana Teodora Gheorghiu se pregătește pentru primul ei turneu de recitaluri în România. Turneul se va desfășura în perioada 16-29 martie 2018 în șase orașe din țară.

 

Celebra soprană va începe turneul la Pitești, apoi va trece prin Caracal, Brașov, Alba Iulia, Arad, evenimentul urmând să se încheie la București, pe scena Ateneului Român, în seara de 29 martie 2018.

În concertele din țară, Teodorei Gheorghiu i se va alătura pianista Clementina Ciucu-Ristea, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

La București, soprana va fi acompaniată de pianistul francez Franck Villard. Atras de repertoriul liric, pianistul a debutat în acest domeniu, orientându-se apoi către dirijatul de orchestră. În paralel, Franck Villard dezvoltă o activitate de pianist acompaniator, în mod special în domeniul melodiei franceze.

Privind prin ochii publicului din România, în ultimii ani Teodora Gheorghiu a putut fi văzută pe Mezzo într-o excepţională producţie a Festivalului de la Glyndebourne sau în apariţii în spectacole ale operelor din Bucureşti şi Cluj.

Ideea unui turneu naţional de recitaluri i-a surâs nu numai pentru că va putea cânta şi în oraşul copilăriei, Braşov sau pe superba scenă a Ateneului Român din Bucureşti, dar și pentru posibilitatea de a se întâlni nemijlocit cu publicul din mai multe oraşe ale ţării, un tip de hrană spirituală care face extrem de bine oricărui artist.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră