Scandal la SAGA Festival! DJ Hardwell a plecat de pe scenă pentru că nu a fost plătit pentru eveniment. Organizatorii, procese cu furnizorii pentru datorii uriașe - video

08 Iul 2024
Scandal la SAGA Festival! DJ Hardwell a plecat de pe scenă pentru că nu a fost plătit pentru eveniment. Organizatorii, procese cu furnizorii pentru datorii uriașe - video

În ultima perioadă s-a discutat mai mult despre scandalurile apărute la concertele desfășurate în România și mai puțin despre evenimentul muzical în sine.

Cel mai recent caz de acest fel s-a întâmplat pe scena Festivalului SAGA, desfășurat în acest sfârșit de săptămână la București, unde DJ Hardwell a plecat de pe scenă în timpul spectacolului, declarând că SAGA este cel mai prost festival la care a participat.

După zece minute de la începutul spectacolului său, Hardwell a calificat organizarea ca fiind defectuoasă, din cauza mai multor probleme tehnice și, după ce s-a plâns că nu a fost plătit, și-a întrerupt performanța și a plecat de pe scenă.

”Stați un pic! Sunt aici! Am venit tocmai din Olanda pentru a performa în fața voastră. Sunt aici! Dați-mi voie să fiu foarte sincer!  Acest festival nu mi-a dat niciun ban pentru show-ul din seara asta. Dar, totuși, am venit, sunt aici!

Iar echipamentele… totul e de rahat, nimic nu funcționează! Sunt aici, pentru voi, Saga, și vreau să pun muzică pentru voi… Tot echipamentul, totul e dezamăgitor! Nu pot să pun muzică, mi-e imposibil să prestez! Întreg pupitrul al DJ-ului e de rahat, chiar îmi pare rău!”, le-a spus Hardwell spectatorilor.

@cristiancozmaciuc Hardwell spune că nu a fost plătit de Saga. #hardwell #saga #sagafestival #festival #dj #romania???????? #bucharest #bucuresti #romaero #fyp #foryou #foryoupage #5pasidebine #pentrutine #viral #romania ♬ sunet original - Cristian Cozmaciuc

 

Evenimentul a fost decalat cu aproximativ două ore, iar distanța dintre artiști a fost de 40 de minute în loc de 10 minute, cum prevedea programul, astfel încât unora dintre artiști le-a fost amânat momentul artistic chiar și de trei ori.

În replică, organizatorii i-au răspuns DJ-ului pe Instagram, reproșându-i că ”alte cinci scene au reușit să facă spectacol și tu nu”:

”Păi, Hardwell, ne pare rău că Rita Ora, Sickick, Loreen și toți DJ-ii de pe alte cinci scene au avut șansa să facă spectacol în prima zi la SAGA și tu nu. Echipamentul a parcurs tot drumul tocmai din Țările de Jos, la fel ca tine. Același set pare să funcționeze perfect pentru Will Sparks chiar în acest moment.

Am muncit din greu pentru a construi ediția din acest an a SAGA de dragul artiștilor și petrecăreților noștri. Am fi rezolvat orice problemă tehnică rapid și fără efort, dacă ne dădeai șansa și nu opreai performanța atât de repede. Am făcut tot ce am putut ca să îți acomodăm cererile, inclusiv în ceea ce privește înțelegerile la plată.

Ne pare rău pentru fanii noștri (și ai tăi). Ar fi adorat să te vadă în sfârșit pe scenă la București. Trimitem doar iubire, și îți dorim numai bine”, au scris organizatorii pe Instagram.

De asemenea, într-un alt moment care a perturbat desfășurarea festivalului SAGA din acest an, Nicki Minaj, vedeta americană care ar fi trebuit să concerteze duminică, în ultima zi, nu a mai venit.

Organizatori au făcut publică informația chiar duminică seara, puțin după ora 21.00, într-o postare făcută pe pagina de Facebook a evenimentului muzical.

”Cu tristețe anunțăm că Nicki Minaj tocmai și-a anulat performanța din cauza unor temeri privind securitatea sa și a echipei sale în România. 

”Din cauza temerilor privind securitatea mea și a echipei mele, am fost sfătuită de echipa mea să nu călătoresc în România”.

Acest aspect nu are legătură cu SAGA și rezolvarea lui a fost deasupra puterilor noastre”, au anunțat organizatorii.

De asemenea, ar mai fi de precizat că o anchetă făcută de jurnalistul Petru Zoltan relevă faptul că organizatorii SAGA Festival au în derulare procese în instanță pentru datorii uriașe.

Zeci de firme s-au adresat instanțelor pentru a-și recupera banii de la Saga Festival SRL, organizatorul SAGA Festival (edițiile din 2021, 2022 și 2023).

Practic, mulți dintre partenerii Saga Festival SRL care au prestat diverse servicii sau au oferit produse pentru eveniment nu au văzut nici un ban din partea organizatorilor.

De exemplu, nu au fost achitate servicii medicale (peste 30.000 de lei). Nu au fost plătite nici serviciile de amenajare a locului pentru concerte (peste 70.000 de lei) (alt exemplu, aici). Alte servicii logistice au rămas, de asemenea, neacoperite.

Nu au fost plătite nici drepturile conexe pentru folosirea operelor unor artiști (aproape 700.000 de lei). Nu au scăpat nici cei care s-au ocupat de decorarea scenelor (peste 70.000 de lei).

Au mai rămas neplătite servicii de publicitate, media și de transport aerian, de administrare a evenimentului (cu o firmă din Ungaria).

Nu au fost achitate nici unele servicii de catering și nici hoteliere. Până și niște miere de albine a fost pusă pe lista de neplată.

Saga Festival SRL a rămas datoare firmei care a refăcut gazonul Arenei Naționale după ediția din 2022 a festivalului, cu peste un milion de lei.

Nici serviciile de curățenie nu au fost achitate.

Chiar și o companie din Țările de Jos a ajuns până la o curte arbitrară de la Haga pentru a-și recupera banii de la Saga Festival SRL.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră