Rareș Totu's Midnight Sun ft. Aminda la Clubul Țăranulu

19 Oct 2022 | scris de Alex Revenco
Rareș Totu's Midnight Sun ft. Aminda la Clubul Țăranulu

Vineri, 21 octombrie, de la ora 20:00, un show de blues de excepție susținut de Rareș Totu's Midnight Sun ft. Aminda. Ca să știi despre ce e vorba, uite aici

https://www.youtube.com/watch?v=WEulsTHBU_k&t=113s

Cu o carieră de peste 40 de ani, Rareș Totu nu mai are nevoie de prezentare. Fost component sau colaborator al unor grupuri care au scris istorie in muzica romaneasca ( Semnal M, Compact, Rodion GA, Progresiv TM, Trans Express ) sau mai recent al unor artisti de o certa valoare ( Narcisa Suciu, Cristi Minculescu, Marcian Petrescu, Luiza Zan etc), muzicianul este catigatorul distinctiei de Chitaristul Anului in doua tari diferite : Romania (1987) si Ungaria (1992).

Cel mai nou proiect al sau este Midnight Sun, infiintat in 2013, grup care a participat la majoritatea festivalelor de gen, cum ar fi Ploiesi Jazz Festival, Suceava Blues, Freedom Blues (Tg Mures), Panorama Blues Fest (Ghelari), Blues pentru Timisoara, Darmanesti Blues in the Garden, Cluj Blues Fest, Galati Jazz and Blues Festival, Tusnad GastroBlues Fest, Transylvania Blues Brasov,etc,etc ajungand ca in 2021 sa fie headlinerii festivalului Open Air de la Brezoi. Impreuna cu Aminda, grupul Midnight Sun a reprezentat Romania la European Blues Challenge 2019 in Insulele Azore unde au obtinut locul 4 din 23 de trupe din toata Europa.

Supranumita "Stăpâna Bluesului românesc", Aminda a intrat in atentia publicului la prima editie de Vocea Romaniei. De cativa ani este si vocea trupei Midnight Sun, voce care isi lasa amprenta asupra ascultatorilor de fiecare data. Aminda conduce o scoala de canto in orasul ei natal, Cluj.

Adrian Tetrade si Alin Neagoe, cei doi membri stabili ai grupului sunt de asemenea cunoscuti publicului larg nu doar din formatia lor The Humans (au reprezentat Romania la Eurovision) ci si din foarte multe alte proiecte care acopera de la jazz la pop o paleta stilistica foarte larga. Lor li se alatura pentru acest concert colegul lor din The Humans/Bluemans Alex Matei la clape.

Repertoriul abordat este un Blues melodios si introspectiv, presarat cu putine pasaje de virtuozitate, printre piese mai cunoscute si mai putin cunoscute din gen gasindu-si locul si cateva din compozitiile de pe albumul la care Midnight Sun a inceput sa lucreze.

Biletele sunt 45 de lei, disponibile la www.iabilet.ro

Alte stiri din Muzica

Ultima oră