Premiera clipului „Undeva” al lui Călin Pop, mâine la ora 10.00 !

01 Mar 2020 | scris de Alex Revenco
Premiera clipului „Undeva” al lui Călin Pop, mâine la ora 10.00 !

“Undeva, piesă-titlu de album este o piesă care mă reprezintă sufletește și mereu am considerat că ea trebuie să beneficieze de un videoclip pe care îl dedic fanilor mei speciali”. (Călin Pop)

“Călin Pop crează aici nu odată senzaţia unei întoarceri în timp la arta trubadurilor şi truverilor din perioada medievală, legendari creatori de muzică şi versuri, uneori şi interpreţi ai unor întruchipări artistice de intensă vibraţie lirică. O analogie care ne conduce cu gîndul la cuvintele lui Emil Cioran: „Extazul muzicii este o revenire la identitate, la originar, la rădăcinile primare ale existenţei.” (Florian Moșu Lungu)

În adolescenţă, Călin Pop a absolvit Şcoala de Arte din Oradea, secţia chitară clasică. După terminarea liceului Emanuil Gojdu din Oradea, în 1980 devine student al Politehnicii din Timișoara de unde practic îşi începe cariera muzicală împreună cu colegii săi de o viaţă, formația Celelalte Cuvinte, pe care a fondat-o încă din perioada de liceu. Premii studenţeşti importante şi succesul la public într-o perioadă tulbure pentru genul muzical practicat au condus la realizarea, încă din facultate, a primelor albume ale discografiei Celelalte Cuvinte. La terminarea studiilor, Călin Pop și colegii săi din Celelalte Cuvinte revin în oraşul de baştină Oradea şi îsi continuă cariera muzicală, susținând  numeroase concerte şi realizând o discografie de nouă albume. În paralel, Călin participă la realizarea unor evenimente unicat cu artişti precum Filarmonica Oradea, Florian Chelu, Dan Andrei Aldea, Nicu Covaci. Din 2014 colaborează cu Soft Records la editarea unor CD-uri cu materiale compuse în decursul anilor ,ca experimente solo, dar nepublicate.

Linkul de mai jos, cu noul videoclip semnat Călin Pop, devine activ luni, 2 marie 2020,  la ora 10.00 dimineața pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=GLSLJIQRAnE&feature=share.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră