Mariah Carey pierde titlul de ”Regina Crăciunului” și posibilitatea de a încasa sume considerabile

16 Noi 2022
Mariah Carey pierde titlul de ”Regina Crăciunului” și posibilitatea de a încasa sume considerabile

Solicitarea lui Mariah Carey de a înregistra ca marcă numele „Regina Crăciunului” a fost respinsă de Oficiul SUA pentru Brevete și Mărci, transmite BBC.

Cererea vedetei americane a fost respinsă după ce compania ei nu a răspuns opoziției unei alte cântărețe.

Marca comercială i-ar fi dat dreptul legal de a opri pe alții să folosească titlul pe muzică și marfă.

De asemenea, Carey a eșuat în încercările de a marca abrevierea „QOC” și „Princess Christmas”.

Vedeta a devenit sinonimă cu perioada festivă de la lansarea piesei ei din 1994, All I Want for Christmas Is You.

Încheind o călătorie de 26 de ani, clasicul festiv omniprezent a ajuns în sfârșit pe primul loc în topul single-urilor din Marea Britanie în 2020.

Compania lui Carey Lotion LLC a solicitat anul trecut marca comercială yuletide, ceea ce a dus la o altă cântăreață, Elizabeth Chan, să depună o contestație legală în august, în încercarea de a o bloca să obțină înregistrarea.

„Monetizează Crăciunul”

Chan - supranumită „Regina Crăciunului” de The New Yorker în 2018, pentru că a scos în fiecare an înregistrări festive originale timp de un deceniu - l-a criticat pe Carey pentru că a încercat să monetizeze Crăciunul.

„Simt cu tărie că nimeni nu ar trebui să se țină de ceva în preajma Crăciunului sau să-l monopolizeze în felul în care Mariah încearcă să o facă pe perpetuitate”, a spus Chan într-un interviu pentru Variety în august.

"Doar că nu este lucrul potrivit de făcut. Crăciunul este pentru toată lumea. Este menit să fie împărtășit; nu este menit să fie deținut."

Chan a continuat spunând că Carey a „încercat să facă marcă în toate modurile imaginabile”, de la muzică, îmbrăcăminte și alcool, până la „măști, gulere pentru câini – este peste tot pe hartă”.

„Dacă tricotezi un pulover „Regina Crăciunului”, ar trebui să-l poți vinde pe Etsy altcuiva, astfel încât să-l cumpere bunicii lor”, a continuat ea. „Este o nebunie – ar avea acea lărgime de înregistrare”.

Compania lui Carey nu a răspuns la timp opoziției lui Chan, așa că marca comercială nu a fost acordată, ceea ce înseamnă că tricotatorii din întreaga lume pot continua fără teama de a încălca drepturile de autor de Crăciun.

BBC a cerut echipei lui Carey un comentariu.

O altă cântăreață, Darlene Love, a vorbit anterior pe Facebook pentru a spune că a fost „Regina Crăciunului” de înainte ca Carey să ajungă la faimă.

Love este cunoscută pentru clasicul ei Crăciun de Crăciun (Baby Please Come Home) și pentru cover-urile de hituri precum Winter Wonderland și White Christmas.

La începutul acestei luni, a reieșit că Carey nu mai era dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor din cauza propriului hit de Crăciun, după ce cântărețul country Andy Stone a renunțat la acțiunea sa în justiție.

compozitorul - care cântă sub numele de Vince Vance cu trupa Vince Vance and the Valiants - l-a dat în judecată pe starul pop în iunie, susținând că a co-scris o melodie cu același nume cu cinci ani mai devreme.

El a spus unei instanțe că va respinge cazul - dar, din punct de vedere legal, îl poate reînnoi.

Crăciunul a venit mai devreme pentru Carey săptămâna trecută, când Netflix a oferit-o la ea acasă o proiecție specială timpurie a seriei cinci din The Crown, ca o recompensă pentru că a fost „superfanul suprem” al serialului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră