GOD – The Barbarian Horde și Focuri la Posada Rock 2019!

24 Iul 2019 | scris de Alex Revenco
GOD – The Barbarian Horde și Focuri la Posada Rock 2019! Galerie foto (2)

Două generații ale undergroundului românesc, GOD și Focuri închid afișul Festivalului Posada Rock, care se va desfășura pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în perioada 30 august – 1 septembrie 2019.

Sărbătorind un sfert de secol de existență, ieșenii de la GOD – The Barbarian Horde (foto 1) revin pe scena Posada Rock după ce, în 1997, primiseră Premiul I în secțiunea Metal a festivalului. Într-o carieră de 25 de ani, trupa a trecut de la gothic metal la ceea ce membrii ei numesc ”barbarian metal”, un stil apropiat de trupe europene consacrate, precum Finntroll, Amon Amarth sau Eluveitie. Pe 1 septembrie, GOD va susține la Câmpulung un recital extraordinar, în care metalul în forță se va îmbina cu elemente tradiționale, într-un show care va cuprinde piese din întreaga carieră a trupei.

Focuri (foto 2) fac și ei parte din categoria laureaților Posada Rock, primind Marele Premiu la ediția din 2013. Trupa din Roman este reprezentanta noilor curente din underground, abordând un progressive metal agresiv și modern. Albumul de debut, ”Imminent Conflict” (2017), este un produs la standarde occidentale, atât din punct de vedere al creației și interpretării, cât și al producției. Pe 30 august, Focuri se întorc la Câmpulung, dornici să confirme faptul că Marele Premiu câștigat în urmă cu 6 ani a fost unul pe deplin meritat.

GOD și Focuri sunt singurele trupe românești în recital care se alătură line-up-ului internațional format din Tiamat, Moonspell, Soen, Diamond Head, Entombed A.D., Evil Invaders, Wheel și The Price. Lor li se vor adăuga cei 10 newcomeri participanți la concursul care pune la bătaie premii consistente, festivalul rămânând și anul viitor o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, respectându-și statutul de cel mai important festival concurs din țară

Abonamentele costă 130 de lei / buc. și pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com, din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de facebook a eventului.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră