Foști și actuali ambasadori ai ONU, inclusiv din România, își arăta sprijinul față de personalul medical, cântând o melodie de-ale lui Michael Jackson

27 Apr 2020 | scris de A.V.
Foști și actuali ambasadori ai ONU, inclusiv din România, își arăta sprijinul față de personalul medical, cântând o melodie de-ale lui Michael Jackson

Foști și actuali ambasadori ai ONU, în frunte cu diplomatul român Simona Miculescu, au lansat un cover al melodiei lui Michael Jackson – “Heal the World”, pentru a-și arăta sprijinul față de personalul medical care luptă pentru a salva viețile bolnavilor cu COVID-19.

Inițiativa aparține diplomatului Simona-Mirela Miculescu, membru fondator al  UNRocks, primul grup de muzicieni format din ambasadori la ONU. Printre reprezentanții acestuia se numără IB PETERSEN, fostul ambasador danez la ONU, MILAN MILANOVIĆ, actualul ambasador sârb sau GUILLERMO RISHCHYNSKI, fostul ambasador al Canadei la ONU.

Simona Miculescu este diplomat cu o carieră de peste 24 de ani la Ministerul Afacerilor Externe. Printre principalele poziții deținute se numără cea de consilier prezidențial pentru politică externă al președintelui Ion Iliescu, sau cea de ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant al României pe lângă Națiunile Unite, fiind prima femeie în această postură.

 

Director al Biroului ONU Belgrad, Simona Miculescu îndeamnă publicul, pe pagina sa de Facebook, să distribuie acest mesaj muzical:

„Sunt foarte mândră și fericită să vă anunț că lansăm un nou proiect muzical, care este un omagiu adus tuturor celor care vindecă lumea astăzi, precum și un îndemn pentru donații către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Mi-a fost atât de dor de a face ceva pentru o cauza buna, după cele două albume muzicale create cu ambasadori la ONU – „Ambasadorii cântă pentru pace” și „Un ONU puternic, o lume mai bună”…
Așadar, am lansat ideea pe grupul nostru de foști și actuali ambasadori la ONU de pe WhatsApp, iar reacția a fost entuziastă: nu numai colegii mei de la trupa UNRocks, ci un total de 26 de colegi și-au anunțat dorința de a participa, fiecare în felul său!
Am avut norocul să beneficiem de ajutorul unui regizor muzical excepțional – multi-premiatul compozitor și dirijor american Gary Fry și doi remarcabili editori video – adorata mea Mara Miculescu și Ioan Grumăzescu. Mulțumesc tuturor din adâncul inimii!
Dacă vă place ceea ce vedeți, vă rugăm să ne ajutați să diseminăm mesajul nostru de recunoștință și de încurajare a sprijinirii OMS, care se vrea și un omagiu adus celei de-a 75-a aniversări a ONU pe care o celebrăm în acest an.”

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră