Festivalul Enescu va avea loc anul acesta în condiții de pandemie. Va fi o ediție aniversară, la 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

13 Mar 2021
Festivalul Enescu va avea loc anul acesta în condiții de pandemie. Va fi o ediție aniversară, la 140 de ani de la nașterea lui George Enescu

Vestea bună a săptămânii e că festivalul Enescu va avea loc, între 28 august și 26 septembrie, cu un program artistic excepțional, susținut de mari orchestre ale lumii şi interpreţi faimoşi. E o ediţie specială, cea de-a 25-a, într-un an în care marcăm 140 de ani de la nașterea lui George Enescu. Evident, din cauza pandemiei, pot interveni schimbări în program, iar biletele şi abonamentele vor fi puse în vânzare de-abia în iunie, potrivit stiri.tvr.ro.

Anul acesta, din motive de pandemie, e posibil ca programul festivalului Enescu să sufere unele modificări până în septembrie. Dar cel mai important lucru e că evenimentul are loc. Directorul artistic, dirijorul Vladimir Jurowski, a făcut un apel către guvern, sponsori, artiști și public să fie împreună pentru acest festival, cu gândul la istoria lui care trebuie onorată, a ajuns la cea de-a 25 a ediție, dar și la viitorul culturii azi, în vremuri pandemice.

Și măsurile sanitare sunt importante, în condițiile în care la București vor ajuge orchestre mari de sute de muzicieni. Pentru protejarea publicului, și numărul de locuri în săli va fi mai redus.

Vor veni la București Orchestra și Corul Teatrului Mariinsky sub bagheta lui Valery Gergiev, Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru , London Symphony Orchestra și faimoasa orchestră regală Concertgebouw din Amsterdam. Printre vedete: Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, contratenorul Philippe Jaroussky, mezzosoprana Joyce DiDonato.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră