Festivalul-Concurs Naţional “Ileana Sărăroiu”, ediţia a VI-a, în prag de preselecţie

05 Sep 2018 | scris de Luminita Ciobanu
Festivalul-Concurs Naţional “Ileana Sărăroiu”, ediţia a VI-a, în prag de preselecţie

Festivalul-Concurs Naţional “Ileana Sărăroiu”, ediţia a VI-a, se va desfăşura la Casa Tineretului din Târgovişte în perioada 17-18 noiembrie 2018. Preselecţia va avea însă loc la 29 septembrie, astfel că, persoanele interesate trebuie să se grăbească să completeze fişa de înscriere disponibilă la adresa http://cjcd.ro/pdf/Regulament-Festivalul-Concurs-Na%C8%9Bional-Ileana-Sararoiu-2018.pdf  şi o vor trimite, alături de partitură, (linia melodică - melodia în întregime şi cifrajul armonic în tonalitatea în care se cântă) până la data de 20 septembrie 2018, pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon - fax: 0245 613112, E-mail: office@cjcd.ro. Taxa de înscriere – de 50 de lei  - este nerambursabilă şi poate fi achitată fie la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, fie în contul RO30TREZ27121G365000XXXX, până cel târziu în data desfășurării preselecției (29 septembrie 2018 – la Târgovişte).

Festivalul îşi propune şi anul acesta să descopere noi tineri iubitori de folclor, dornici de a se afirma în lumea muzicii populare româneşti. Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali, la care se pot înscrie interpreţi cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani. Fiecare participant va prezenta în festival două piese: o doină sau o baladă (fără acompaniament, reprezentative pentru zona din care provine) şi un cântec cu acompaniament orchestral, cu acelaşi specific etnofolcloric (piese culese ori repertoriu personal) sau o piesă din repertoriul Ilenei Sărăroiu. Câştigătorii trofeului ediţiilor anterioare nu se mai pot înscrie la competiţie.
Detalii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul http://cjcd.ro/pdf/Regulament-Festivalul-Concurs-Na%C8%9Bional-Ileana-Sararoiu-2018.pdf, unde poate fi consultat Regulamentul Festivalului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră