Dan Andrei Aldea la Remix, pe TVR 3 !

08 Mar 2020 | scris de Alex Revenco
Dan Andrei Aldea  la Remix, pe TVR 3 !

Pe 9 martie, de la ora 23.00, TVR 3, noua stagiune „Remix” începe cu Dan Andrei  Aldea – Zbateri. Zboruri. Lumini. O emisiune și o carte cu acest titlu, în ziua în care Dan Andrei-Aldea, muzicianul nostru nepereche, ar fi împlinit 70 de ani.

Anotimp de toamnă pentru cariera și viața „Omului Bun”. Autoexilat în 1981 în Germania, la Munchen, el se restabilea în România, din nou acasă, cântând în premieră, în 2014, ca un adevarat om orchestră... sau un simplu menestrel! O viață de om trăită în străinătate, dar tânjind după ținuturile natale, visând la ele din amintiri ori din poveștile prietenilor români de departe sau de aproape.

33 de ani de imagini dragi re și reîmprospătate, nu doar pentru Aldea, ci și pentru numeroșii fani și melomani din țară și de aiurea. După o ediție Remix alcătuită în lipsa lui, apoi un reportaj în culisele unei emisiuni televizate, după dispariția sa intempestiva și neașteptată din 18 ianuarie 2020, TVR 3 revine prin două emisiuni noi, care încearcă să-i recupereze opera, cu numeroase noi mărturii cântate ori vorbite.

O ediție realizată cu sprijinul important al artistului video Thy Veils / Daniel Dorobanțu, dar și al lui Cezar Tătaru (live Munchen, 1991), Călin Pop („Spune-mi”, ce melodie rară restituită live la Oradea!), Mike Godoroja (Blue Spirit - „De vină e toamna”, ultima înregistrare oficială a lui Dan Aldea). De asemenea, de notat aportul Arhivei Multimedia TVR, al regretatului Adrian Valentir, al lui Dan Bădulescu și firește al arhivei foto a lui Mișu Cernea. Legenda începută cu mulți ani în urmă continuă... Prinde aripi. În lumină!

Alte stiri din Muzica

Ultima oră