DAMIAN DRAGHICI, lanseaza ”The Gypsy Cuban Project” alaturi de artista cubaneza OMARA PORTUONDO

09 Apr 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
DAMIAN DRAGHICI, lanseaza ”The Gypsy Cuban Project” alaturi de artista cubaneza OMARA PORTUONDO

Dupa succesul celui mai recent concert sustinut la Sala Palatului, DAMIAN DRAGHICI revine pe 25 aprilie, in prezenta publicului spectator alaturi de faimoasa cantareata de origine cubaneza, OMARA PORTUONDO.

Damian Draghici ii va surprinde inca o data pe admiratorii sai cu un nou proiect muzical la superlativ, plin de originalitate, prezentat sub titulatura - ”The Gypsy Cuban Project”. Una dintre surprizele de proportii va fi cu certitudine piesa de rezistenta de pe album, intitulata ”Serenata en Batanga”, interpretata intr-o mainera inedita de Damian Draghici, la nai, in duet cu Omara Portuondo.

In vara lui 2016, Damian Draghici decide sa plece intr-o calatorie itineranta in Cuba, in cautarea legaturilor dintre cultura Roma / Gypsy si cea afro-cubaneza, cautare ce urma a fi materializata prin inregistrarea albumului ”The Gypsy Cuban Project” – un album de world music, care imbina intr-un mod absolut inedit cele două vechi culturi. Piese ca Saraiman, Ileana, Ileana sau Chan Chan capata astfel sunete noi, gitano-cubaneze, nemaiauzite pana acum.

”The Gypsy Cuban Project” a fost creat, produs si coordonat in intregime de Damian Draghici. Producatorii generali sunt Universal Music Romania si Gypsy Productions Romania, iar producatorii executivi sunt Damian Draghici, Paula Rosenberg si Toby Gough. Inregistrarile au avut loc in celebrele Abdala Studios din Havana, Cuba, in iulie 2016. Albumul va fi lansat si va fi pus in vanzare pe 25 aprilie 2017, in cadrul concertului de la Sala Palatului.

Diva Buena Vista Social Club, supranumita si ”Edith Piaf a Cubei”, detine un premiu Grammy si este ambasador artistic al tarii sale. Din luna octombrie 2016, Omara Portuondo celebreaza muzica si viata in cadrul unui turneu amplu in jurul lumii, evoluand pe marile scene alaturi de band-ul sau dar si de nenumarati invitati speciali.

Turneul Omarei Portuondo din 2017, le va oferi spectatorilor privilegiul unic de a descoperi povestea incredibila din spatele carierei sale artistice de succes, concretizata intr-o calatorie muzicala memorabila, pornind de la magia anilor din tinerete si continuand cu dragostea pentru cabaret, urmata de perioada marcanta alaturi de orchestra Buena Vista Social Club si, poposind, in final, la melodiile fermecatoare cu aroma de havana, din prezent.

Biletele sunt disponibile la preturi cuprinse intre 65 lei – 300 lei si pot fi achizitionate atat de la casa de bilete a Salii Palatului, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, magazinele Diverta, agentiile TUI Travel Center sau Eurolines cat si online de pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro sau www.eventim.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră