Concert- eveniment: Clouds live în Quantic !

13 Oct 2021 | scris de Alex Revenco
Concert- eveniment: Clouds live în Quantic ! Galerie foto (2)

Final Step Productions vă invită la un eveniment excepțional, concertul  de lansare Clouds- al cincilea album de studio. Este vorba de CD-ul Despărțire- 2021, ce urmează albumelor Doliu- 2014, Departe- 2016, Dor- 2018 și Durere- 2020.  Grupul Clouds (atmosferic doom metal) îi are în componență pe: Daniel Neagoe - solist vocal/ orchestrații, Mihai Dinuță - chitară, Alex Gheorghe - chitară, Alex Costin - bass, Corina Gheorghe - vioară, Andrei Oltean - nai, fluiere, Casian Vlad - tobe.

În continuare, un interviu în exclusivitate acordat de liderul formației, Daniel Neagoe

- In 2013, la Londra ai infiintat CLOUDS, cum s-a intamplat ?

Clouds a luat fiinta in urma unei tragedii in familia mea, la acel moment nu am putut sa procesez situatia asa cum era, nu am putut sa accept acea informatie. Mai apoi, odata cu acceptanta, am putut sa refulez, sub forma muzicii. Mi s-a parut cel mai onorabil gest in memoria unei persoane dragi, iar Clouds reprezinta fix acel lucru.

- Primii membri au fost muzicieni din Anglia, Finlanda, Belgia...Cum v-ati cunoscut ?

Sunt oameni pe care ii cunosc de ani buni, cu care am mai colaborat si cu care am lucrat la diverse trupe si proiecte, deci mi-a fost natural sa ma adresez lor pentru ajutor atunci cand am vrut sa inregistrez muzica pentru Clouds. Sunt oameni extraordinari, cu mult talent in posesie, si pe langa acest, lucru, au tot respectul meu ca si muzicieni.

- In Romania, primul concert a fost la DBE, festivalul lui Catalin Doru. Cum a fost ?

Pe scurt, o calatorie emotionala cum nu am mai trait pana atunci. Sureal, eteric, sunt doar o fractie foarte mica din tot ce am simtit in acel moment. Doru, caruia tin sa ii multumesc din nou, a avut un rol important in sustinerea acestei trupe, si in decizia de a continua cu inca un album si inca unul. Acest festival este cu adevarat deosebit, totul este trait cu o emotie pura, neintinata, oamenii care vin la acest eveniment sunt cu adevarat niste oameni deosebiti.

- Au urmat turnee in mai multe tari din Europa. De unde ai cea mai placuta amintire ?

Sunt cateva locuri unde intr-adevar am traiti niste momente speciale, ca de exemplu in catedrala Amuz din Luxemburg, sau pestera Valkenburg la granita dintre Olanda si  Germania unde am avut un show extraordinar. Insa peste tot unde avem concerte atmosfera este foarte frumoasa si vibe-ul creat de oameni este spectacular.

- Ati avut invitati speciali de renume din comunitatea doom internationala. Care dintre ei te-a impresionat cel mai mult?

Nu m-as putea pronunta, deoarece fiecare din invitatii nostri a avut un rol imens in muzica noastra, fiecare a avut o interpretare proprie, diferita de a celorlalti. Toti acesti muzicieni au impresionat prin sinceritatea cu care au abordat muzica si prin rezultatul la superlativ.

- Aveti o numeroasa legiune de fani in Anglia, America de Sud, Rusia, Germania, Olanda, Elvetia, Austria care vor sa dati concerte in tarile lor, dar nenorocitul asta de covid v-a stricat toate planurile/ turneele. Se mai tine ceva anul asta? Care sunt planurile pentru viitor apropo de concertele care au fost amanate si pe nu numai?

Anul acesta ne putem bucura ca vom putea sustine concertul de lansare al albumului Despartire, si ca vom participa la evenimentul Dutch Doom Days din Olanda pe 6 noiembrie. Speram odata cu trecerea timpului ca situatia in lume se va mai ameliora, astfel ne putem concentra pe planificarea unui turneu in primavara anului viitor.

- Ani de-a randul CLOUDS a fost un grup international UK, Belgia, Finlanda, etc. dar acum e RO 100%. Eu cred ca e un avantaj, ce parere ai ?

In acest moment eu cred ca trupa a ajuns la formula de aur. Bineinteles ca ma bucura faptul ca toti suntem romani, se pot aranja repetitii si intlaniri pentru felurite ocazii mult mai usor, comunicarea este infinit mai buna, iar membrii actuali ai trupei sunt oamenii de care aceasta trupa avea nevoie.

- In incheiere, te rog spune cate ceva despre noul album, ce-l prezentati joi seara, in Quantic.

Vom canta piese de pe toate albumele inclusiv Despartire, va fi un show de o ora si jumatate, este un show care - dupa umila mea parere - nu ar trebui ratat, mai ales daca esti pasionat al genului. Albumul in sine contine un set de sapte piese, este o calatorie a inimilor ranite, un lucru pe care noi cu totii il putem impartasi, iar noi, la randul nostru, am pus amprenta muzicala pe acest subiect. Rezultatul este o atmosfera solemna, dureroasa si plina de regret.

Program eveniment:

18:30 – Acces public

19:20 - Olympus Mons

20:30 - 22.00- Clouds

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-metal-gates-festival.../

69 lei - pana pe 13 octombrie 2021

70 lei - la intrare

Accesul este permis DOAR persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, posesoare de certificat verde(certificat digital sau printat, UE privind COVID)

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră