Celebrul DJ Avicii a murit în Oman. Avea doar 28 de ani

20 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Celebrul DJ Avicii a murit în Oman. Avea doar 28 de ani

DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a murit vineri, la vârsta de 28 de ani, potrivit unui anunţ făcut de agentul lui, scrie The Hollywood Reporter. Avicii a susţinut un concert şi în România, în 2015, în cadrul festivalului Untold.

El a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri.

„Anunţăm cu profundă tristeţe pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. El a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie. Familia este devastată şi cerem tuturor să arate respect în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii”, a fost anunţul agentului.

Acum doi ani, DJ Avicii a anunţat într-o scrisoare deschisă, pe site-ul personal, că se va retrage de pe piaţa muzicală, după ce va termina turneul pe care îl susţinea atunci, potrivit Time.com.

"Ştiu că sunt binecuvântat că am posibilitatea de a călători în lume şi de a interpreta, dar am prea puţin timp pentru persoana reală din spatele artistului", relata Tim în scrisoare.

Cântăreţul suedez a spus că a luat decizia de a se retrage după o călătorie cu prietenii săi, în timpul căreia a realizat că vrea să îşi petreacă mai mult timp axându-se pe viaţa privată. "Am foarte multe interese pe care vreau să le explorez, dar programul încărcat nu îmi permite", a adăugat acesta.

În scrisoare, Avicii mulţumea tuturor prietenilor apropiaţi şi membrilor familiei sale, dar şi fanilor, care l-au susţinut de-a lungul carierei. În plus, pentru a-şi demonstra devotamentul faţă de fani, Tim a pus la dispoziţia susţinătorilor noul său număr de telefon, pentru a putea fi contactat de doritori, rugându-şi fanii să aibă răbdare până răspunde la mesaje, deoarece nu este foarte rapid.

"Nu o să renunţ niciodată la muzică. Voi continua să ţin legătura cu fanii mei, dar am decis că în anul 2016 va avea loc ultimul meu turneu şi ultimele concerte. Să le facem memorabile!", a conchis artistul.

Ulterior, a explicat revistei Billboard faptul că a luat această decizie din cauza stării de sănătate.

Avicii a suferit de probleme grave de sănătate în ultimii ani, inclusiv o pancreatită acută, în parte provocată de consumul excesiv de alcool, scrie billboard.com. După operaţii în urma cărora i-au fost extirpate vezica biliară şi apendicele, în 2014, el a anulat o serie de spectacol, în încercarea de a se pune pe picioare, mai scrie sursa citată.

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a readus în prim plan muzica dance-electronică în Statele Unite. În 2011 a debutat cu megahit-ul "Levels", iar de atunci a lansat piese cunoscute de publicul larg.

Tim Bergling, născut la 8 septembrie 1989, a fost şi producător muzical, nominalizat de două ori la premiile Grammy - pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, în 2012, şi pentru single-ul său „Levels”, din 2013.

Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One", „Wake Me Up", „You Make Me", „X You", „Hey Brother", „Addicted to You", „The Days", „The Nights" şi „Waiting for Love". A lansat două albume de studio - „True” (2013) şi „Stories” (2015).

 

Peste 60.000 de persoane au asistat la concertul susţinut de Avicii la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Untold 2015, printre spectatori numărându-se şi primarul Emil Boc.

Spectacolul, care a durat o oră şi jumătate, a fost însoţit de jocuri de lumini, fum şi focuri de artificii, iar Avicii a prezentat majoritatea pieselor sale, care au fost cântate şi de public.

Printre cei prezenţi la concert s-a numărat şi primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, împreună cu soţia sa, Oana, edilul recunoscând că este fan Avicii şi că are ca tone de apel pe telefonul mobil una dintre piesele artistului, potrivit mediafax.ro.

"A fost o atmosferă extraordinară şi nu cred că te poţi simţi decât nemaipomenit în prezenţa atâtor mii de tineri, care dau atât de multă energie pozitivă şi optimism, şi am încredere că generaţia aceasta este una responsabilă. Sunt nişte tineri minunaţi şi mă bucur că au valori în care cred, sunt civilizaţi şi se bucură de fiecare moment. Muzica la care asistă şi pe care încerc şi eu să o înţeleg este una a prezentului, iar Avicii este unul dintre favoriţii mei, pe care îi am la suflet", a spus Boc.

El a menţionat că piesa sa preferată de la Avicii este "Wake Me Up".

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră