Mobilizare maximă la Cluj pentru UNTOLD. Peste 1200 de angajaţi ai Ministerului de Interne la datorie

03 Aug 2017 | scris de Mara Răducanu
Mobilizare maximă la  Cluj pentru UNTOLD. Peste 1200 de angajaţi ai Ministerului de Interne la datorie

Peste 1200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi piloţi din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie - acţionează, în perioada 3 - 6 august, în Cluj-Napoca, pentru buna desfăşurare a Festivalului UNTOLD 2017. Pe toată durata festivalului de muzică „Untold”, din municipiul Cluj-Napoca, peste 200 de pompieri militari din cadrul a patru inspectorate județene pentru situații de urgență, în colaborare cu 26 de medici și asistenți de urgență ai UPU- SMURD Cluj și 30 de studenți voluntari SMURD Cluj, vor asigura măsuri de prim-ajutor medical, evacuare în situații de urgență, respectiv prevenire și stingere a incendiilor. Reamintim că festivalul Untold a început miercuri  Cluj-Napoca și se va încheia duminică, 6 august 2017. Artiști de renume vor urca pe scenele special amenajate pentru evenimentul de amploare ce va avea loc în vară. 

În perimetrul de desfășurare a festivalului vor fi operaționalizate cinci Puncte Medicale Avansate și un spital mobil, ce vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari și personalul medical UPU-SMURD Cluj. Echipamentele medicale pentru operaționalizarea spitalului mobil sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgențe Cluj, prin secția UPU-SMURD.

Pentru transportul la spital a persoanelor care necesită investigații medicale suplimentare, sunt dislocate la locul evenimentului o ambulanță de terapie intensivă, două ambulanțe de prim ajutor medical, o autospecială de transport victime multiple și două autospeciale medic de urgență. Totodată, la fața locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN și o autospecială de transport și comandă.

Premergător acestui festival, inspectorii ISU au efectuat controale pe linia respectării normelor de prevenire a situațiilor de urgență la amenajările temporare din perimetrul de desfășurare a concertelor.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns pe timpul festivalului UNTOLD, IGSU a dislocat șase echipaje de salvatori din județele Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor. În caz de nevoie, forțele și mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu 94 de pompieri, personal medical și voluntari, respectiv cu 20 de autospeciale de intervenție la incendii și evenimente cu victime multiple. Pe parcursul ediției 2016 a festivalului, peste 1.640 persoane au fost asistate de către salvatorii aflați la fața locului, iar 35 dintre acestea au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră