A murit Mihai Constantinescu

29 Oct 2019
A murit Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu a murit marți, la vârsta de 73 de ani. Artistul era internat în spitalul Floreasca de câteva luni în comă indusă, după ce a suferit un stop cardio-resirator, anunță Antena3. 

Mihai Constantinescu s-a născut pe 4 ianuarie 1946 în București. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973.

În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpușa».

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Printre cele mai cunoscute piese din repertoriul său muzical se numără: „O lume minunată”, „Sus în deal”, „Dă-mi mâna, prietene”, „Ia-ți mireasă ziua bună”, „Câinii vagabonzi”. 

În urmă cu câteva zile, soţia artistului Simona Secrier anunţa că Mihai Constantinescu se simţea mai bine după luni de stat în comă, relatează România TV.

"Mihai este încă la Terapie Intensivă, dar, mulțumesc lui Dumnezeu, se vede că evoluează în bine. Acum trebuie să mai avem doar răbdare", spunea, zilele trecute, în exclusivitate pentru România TV, Simona, soția lui Mihai Constantinescu.

În ultima perioadă, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă.   

Mihai Constantinescu suferea de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii.

În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în 2008 ani i-au fost montate două valve biologice, fiind operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.   

După intervenţia chirurgicală din anul 2017, cântăreţul le-a mulţumit fanilor care i-au transmis mesaje de încurajare şi detalia problemele sale de sănătate: „Se pare că valva mitrală a avut o mică disfuncţie care cu timpul s-a lărgit. Începusem să obosesc şi se pare că undeva pe o margine a ei începuse să se calcifice. Obligatoriu trebuia să fac această intervenţie. Valva mitrală este foarte importantă. Nicăieri în lume nu se face perfect această operaţie. Intervenţia a durat şase ore, am sângerat destul de mult“.  

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră