A murit criticul muzical Daniela Caraman Fotea

21 Apr 2020 | scris de A.V.
A murit criticul muzical Daniela Caraman Fotea

Muzicologul și criticul muzical Daniela Caraman Fotea a trecut la cele sfinte la 20 aprilie, la vârsta de 76 de ani, anunță romania-muzical.ro.

Născută la 4 mai 1943, Daniela Caraman Fotea a fost redactor în Radioteleviziunea Română, semnând, între anii 1965 și 1980, peste 3000 de emisiuni despre muzică clasică, dar și despre muzică pop, folk, rock sau jazz.

A fost, de asemenea, redactor șef și director artistic al casei de discuri 'Electrecord', dar și membru fondator al Colegiului criticilor muzicali "Mihail Jora".

De-a lungul anilor a semnat cronici, eseuri și reportaje, dar și emisiuni de actualitate muzicală pentru Radio România; a fost laureată pentru contribuțiile culturale cu o serie de distincții, între care se numără și Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Cavaler, acordat în 2004.

Într-o postare pe Facebook, criticul muzical Smaranda Oțeanu Bunea nota: "Ieri, la Zi mare, am pierdut un prieten de cursă lungă, un Om special, un condei remarcabil al muzicologiei românești, un camarad cu care am împărțit toate frământările noastre... Daniela Caraman Fotea!"

Alte stiri din Muzica

Ultima oră