“Teroare: Șapte Zile în Paris” analizează tragedia din capitala Franței în contextul unei lumi amenințate de terorismul internațional. În următoarele șapte zile de la atentatele de la Paris, două echipe de filmare au înregistrat o serie de interviuri în exclusivitate cu martori ai atacurilor, cu doctorii care au încercat să salveze cât mai multe vieți, cu proprietarul sălii Bataclan, dar și cu numeroși experți internaționali în terorism.
De asemenea, echipele de filmare au înregistrat începutul și urmările raidului desfășurat de poliția franceză în cartierul St. Danis pe data de 18 noiembrie.
Documentarul readuce în discuție evenimente importante din ultimii ani care au avut un impact global semnificativ, precum atacurile din 11 septembrie din New York și Pennsylvania, atentatele din 2004 de la Madrid, 7/7 în 2005 în Londra, atacurile din ianuarie 2015 de la Charlie Hebdo din Paris, avionul comercial rusesc doborât în Sinai și exploziile din Beirut, care au avut loc pe 12 noiembrie 2015, cu doar o zi înainte de atentatele de la Paris.
„Acest documentar special pune atentatele de la Paris într-un context mai larg. Cu ajutorul imaginilor în exclusivitate și al mărturiilor oferite de parizieni, alături de opiniile experților, putem vedea cum recentele acte teroriste au schimbat cursul istoriei”, a declarat Rachel Job, Director de Programe HISTORY pentru A+E Networks UK.
Printre persoanele intervevate în cadrul documentarului se numără:
Dr. Christophe Pudhomme – unul din primele cadre medicale ajunse la Stade de France după prima explozie. A fost martor al celei de-a doua explozii, apoi a acordat primul ajutor supraviețuitorilor. Cinci zile mai târziu, trata suspecți de terorism răniți în schimbul de focuri din St. Denis;
Dr. Michael Bonnot – Doctorul anestezist era în timpul său liber, relaxându-se în seara de vineri după o săptămână aglomerată. Auzind focuri de armă aproape de casa sa, acesta a fugit către barul Belle Equipe, unde a găsit persoane cu răni foarte grave;
Rafiaa Benabid – Pregătea cina pentru familia sa în apartamentul lor de deasupra barului La Carillon, unde șapte persoane au fost ucise. Rafiaa a auzit focurile de armă și a asistat la scenele de după atac.
Daniel Habrekon – proprietarul sălii Bataclan. A intrat în sală la doar câteva ore după ce 89 de persoane au fost ucise în timpul unui concert rock și descrie imaginile îngrozitoare pe care le-a văzut.