Recomandări. Ce filme bune vedem la TV în primul week-end din 2016?

01 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Recomandări. Ce filme bune vedem la TV în primul week-end din 2016?

Să vedem cam ce ne-ar putea face cu ochiul...

VINERI

Două filme noi ne-a pregătit ProTV pentru seara de 1 ianuarie. Dacă primul este o producție de superacțiune inspirat din Universul Marvel („Răzbunătorii”, SUA, 2012, ora 20.30), al doilea este o savuroasă procție care amestecă elemente biografice cu cele de comedie – „Lupul de pe Wall Street” (SUA, 2013). Cu Leonardo diCaprio în rolul principal, bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

Dacă aveți chef de un alt film fantasy, “X-Men: Viitorul este trecut” (SUA, 2014) este ultimul din serie. Va fi difuzat la HBO de la 21.55. Tânărul regizor Bryan Singer, acelaşi de la toată seria nouă X-Men, îl scoate de data aceasta în prim-plan pe Magneto. Povestea se întoarce în trecutul cumplitului personaj, în tinereţea lui, când părinţii i-au fost omorâţi de nazişti. Tânărul supravieţuitor e dornic de răzbunare. Numai prietenul său, Charles Xavier - viitorul profesor şi "tată" al mutanţilor buni - poate să îl mai tempereze. Din distribuție – Partick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman.

În fine, AXN ne propune de la ora 21.00 “Hankock” (SUA, 2008). Filmul acesta regizat de el îl aduce iar în lumina reflectoarelor pe Will Smith, într-un rol eroic şi comic, aşa cum ne-a obişnuit el.

Alte filme de luat în seamă pentru seara de vineri – „Cât durează o căsnicie” ( KanalD, SUA, 2007, ora 20.00)“Capcanele seducției” (TVR1, SUA, 1998, ora 0.15).

SÎMBĂTĂ

Un film de oscar ne face cu ochiul la HBO. „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței” (SUA, 2014) este o omedie neagră despre un actor care a devenit faimos cu un rol, supereroul Omul Pasăre. Din păcate, timpul a trecut, iar faima s-a mai stins.  Ca să iasă din dificultăţi, el îşi propune să dea iar lovitura cu o montare pe Broadway. În zilele dinaintea premierei el are de luptat cu familia, pe care o vrea înapoi, unită, dar şi cu el însuşi. În rolul principal – Michael Keaton. Ora de difuzare - 21.35.

Django dezlănțuit” (SUA, 2012) este un western de zile mari transmis de la 22.15 la ProTV. Acţiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.

Alte recomandări pentru seara de sâmbătă – “Îngerii lui Charlie” ( digiFilm, SUA, 2000, ora 20.00), “Inamicul statului” (AXN, SUA, 1998, ora 21.00), “Revolta de pe Bounty” (Cinemax  2, SUA-ENG, 1984, ora 21.00), “Strălucirea eterna a mintii neprihănite” (TV 1000, SUA, 2004, ora 21.00).

DUMINICĂ

Un film care a făcut senzație la premiera cinematografică este “Interstellar” (SUA, 2014) și care HBO ni-l oferă duminică seara. Cooper are o mică fermă în centrul Statelor Unite şi doi copii preadolescenţi la care ţine foarte mult. Soţia i-a murit. Locuiesc toţi, împreună cu tatăl lui bătrân. Praful se aşterne peste tot şi e din ce în ce mai greu de rezistat, de cultivat ceva. Omenirea rabdă de foame şi curând va muri sufocată.  Când NASA îl cooptează într-o misiune spaţială secretă şi disperată pentru salvarea omenirii, el porneşte la drum, fără să ştie dacă se va mai întoarce vreodată acasă. Noua gaură de vierme descoperită ar putea să îi ajute să scurteze enorm de mult distanţele pentru cucerirea spaţiului cosmic. Din calcule, se pare că dincolo de gaura de vierme există câteva planete posibile de supravieţuit. Din distribuție fac parte Matthew McConaughey și Anne Hathaway.

Alte recomandări pentru duminică seară – “Schimb de prizonieri” (DigiFilm, SUA, 2006, ora 20.00), “Cursa fără frâne” (ProTV, SUA, 2012, ora 20.30).

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră