Un fotomodel cheltuiește 146.000 de euro pentru a-și lungi picioarele cu 14cm

13 Mai 2023
Un fotomodel cheltuiește 146.000 de euro pentru a-și lungi picioarele cu 14cm Galerie foto (2)

Complexată de înălțimea ei pe care o considera prea mică influențera germană Theresia Fischer și-a avut picioarele lungi cu 14 centimetri. La șapte ani de la prima operație, tânăra își împărtășește experiența în imagini, scrie MadameFigaro.

În lenjerie intimă, cu mâinile pe șolduri, Theresia Fischer pozează mândră în fața camerei. Cicatricile îi marchează pielea sub genunchi, în jurul tibiei și gleznelor. Top modelul din Germania nu a fost victima unui accident, ci a recurs la operații estetice pentru a-și lungi picioarele și a câștiga astfel câțiva centimetri. Luna trecută, ea le-a dezvăluit celor 146.000 de urmăritori de pe Instagram punctul culminant al acestui proces, care a început în 2016.

„8,5 cm + 5,5 cm = 14 cm! Un an de când mi-am prelungit al doilea picior. Un an de forță, energie și rezistență. Un an fără tocuri înalte. Un an care mi-a schimbat toată viața”, a scris ea în legenda fotografiei ei care a devenit virală, postată pe contul personal pe 28 martie 2023. Fotografia este cu atât mai spectaculoasă cu cât a ales să poarte pantofi foarte înalți pentru a-i sublinia picioarele zvelte.

Victimă a agresiunii

„Nu mai am dureri. A doua fotografie arată starea piciorului inferior după terminarea extensiei pe 12 iulie 2022. Picioarele mele au acum 116 centimetri lungime. Astăzi, totul este din nou complet osificat!”, continuă ea în mesajul său. „Sunt din nou în formă grozavă, pot face totul (sport, etc...) și în sfârșit mă simt din nou bine cu corpul meu”, adaugă ea

În 2019, Theresia Fischer a vorbit despre complexul ei dureros în timpul participării ei la emisiunea Germany's Next Top Model , ediția germană a competiției de modeling care a dezvăluit-o publicului larg. Victima a „hărțuirii” în legătură cu înălțimea ei inițială de 1,70 cm, considerată prea mică de critici, influencera a cedat și și-a prelugit picioarele cu 8,5 centimetri. Astăzi, datorită acestei ultime operații, spune că are 1,84 metri înălțime și acum își afișează cu mândrie silueta pe rețelele de socializare, mulțumită de rezultat.

Intervenție chirurgicala grea

Dacă femeia explică că a recurs la această intervenție în scop estetic, de fapt, această intervenție chirurgicală este indicată în special persoanelor cu inegalități osoase semnificative  ale membrelor superioare sau inferioare sau copiilor care suferă de tulburări de creștere. În practică, intervenția chirurgicală menționată constă în tăierea osului femural în două pentru a implanta tije telescopice pe ambele părți. Acestea sunt apoi lungite treptat, milimetru cu milimetru, până când osul se reformează în mod natural.

Această intervenție grea nu este lipsită de consecințe și poate duce la posibile complicații. Theresia Fischer poate atesta acest lucru, deoarece a doua ei extensie a picioarelor ei în 2022 a dus la două infecții osoase. Mai concret, sub piele s-a format un focar de puroi și a necesitat o nouă operație. „Din fericire, puroiul nu era încă pe șurub, dar pentru mai multă siguranță, un șurub a fost scos, înlocuit, un șurub nou a fost înșurubat, apoi totul a fost cusut”, spunea ea în ianuarie anul trecut în ediția ziarului elvețian 20 Minutes, la scurt timp  după trecerea pe masa de operație.

Pe lângă complicații, intervenția reprezintă și o investiție financiară colosală. La cele două operații principale facturate 112.000 de euro se adaugă „14.000 de euro pentru două îndepărtari de unghii, 12.500 de euro pentru kinetoterapie, 4.500 de euro pentru osteopatie și 3.000 de euro pentru medicamente”, relatează ziarul german Bild. Adică un cost total de 146.000 de euro plătiți din buzunar, cu „taxele de model”, precizează ea.

Reacții virulente

Pe măsură ce își postează constant noile picioare în fotografii pe Instagram și își justifică decizia din diverse motive cu fiecare nouă postare (uneori presiunea fostului ei iubit, uneori dorința de a avea o viață sexuală mai bună), Theresa Fischer a atras suspiciuni și critici de la mai mulți abonați. „Ciudat... Când ai debutat în Next Top Model din Germania, ai explicat pe larg că ți-ai lungit picioarele pentru că ai fost hărțuită. (…) Acum, după o a doua extensie, fostul tău este declanșatorul”, comentează un utilizator. „Coapsele sunt la fel de mari ca gambele. Nu arată natural, arată foarte ciudat și nepotrivit în raport cu partea superioară a corpului”, adaugă altul. Comentariile virulente se dezlănțuie pe contul ei și nu se termină. „Sper cu adevărat că nicio tânără nu te admiră cu operația ta. Ar trebui dat un avertisment puternic împotriva acestui lucru!”, mai putem citi pe pagina sa. „Toți acești bani ar fi fost mai bine cheltuiți pe terapie”, conchide un altul.

Unii au denunțat chiar și aprobarea chirurgilor care efectuează aici astfel de operații în scop pur estetic. „Faptul că medicii fac asta fără niciun motiv medical mă șochează”, a spus un utilizator. „Picioarele sănătoase care se mutilează nu ar trebui permise”, a protestat un altul. Sau din nou: „chirurgilor care fac asta ar trebui sa le fie interzis să mai practice”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Theresia (@theresiafischer)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par Theresia (@theresiafischer)

Alte stiri din Life style

Ultima oră