Un bărbat de 31 de ani a câștigat titlul de Miss Maryland: "copiii care se simt ca mine nu vor trebui să-și facă griji cu privire la consecințe"

07 Iun 2024
Un bărbat de 31 de ani a câștigat titlul de Miss Maryland: "copiii care se simt ca mine nu vor trebui să-și facă griji cu privire la consecințe"

Bailey Anne Kennedy, care tocmai a câștigat titlul de Miss Maryland SUA este prima "femeie trans" care deține râvnitul titlu, si prima "soție" de militar de origine asiatică și americană care a reprezentat statul. Transgenderul speră că realizarea lui va inspira tinerii LGBTQ +, scrie Advocate

Victoria de sâmbătă a fost un „vârtej pentru că știam că este mai mare decât mine”, a declarat castigatorul miercuri, la Washington DC, postului de televiziune WDCW . „Știam că va însemna foarte mult pentru toți copiii LGBTQ de acolo, care ar putea simți că nu aparțin unei categorii– la fel ca mine când cresc.”

Kennedy, care este american cambodgian, este primul american din Asia care a câștigat titlul și, de asemenea, primul "soț" de militar. Va concura pentru coroana Miss SUA la Los Angeles; Concursul va fi difuzat pe 4 august.

Bailey Anne speră că câștigul tiotlului„va deschide niște uși, va deschide niște inimi pentru ca oamenii să vadă că există multe aspecte ale comunității LGBT acolo și sper că pot fi o contribuție pozitivă societății pentru a face diferența, cum ar fi programul USO  cu care lucrez”, a spus el.

A existat cel puțin un alt câștigător la nivel de stat în concursul Miss SU: Kataluna Enriquez a fost Miss Nevada SUA în 2021. Concursul este  permis concurenților transgender de peste un deceniu. Spania a trimis o concurentă trans, Angela Ponce, la Miss Univers în 2018. Ambii au fost primii care au deținut titlurile respective.

Kennedy a spus că s-a simțit susținut de femeile biologice care au concurat pentru Miss Maryland SUA. „M-am simțit încrezător în propria mea piele la 31 de ani, ceea ce depășește limita de vârstă, care este de 28 de ani – după cum știți, Organizația Miss Univers a ridicat acum restricția – astfel încât fiecare femeie de toate vârstele să poată concura”, a adăugat el. Platforma ei este „Frumusețe fără dată de expirare”.

Kennedy a postat și despre realizarea ei pe Instagram. „Nu toată lumea trebuie să fie de acord cu spațiile pe care le ocupi și asta nu înseamnă că nu ești demn de aceste oportunități”, „Munca pe care o voi face pentru tot restul vieții mele este să mă asigur că copiii care se simt ca mine nu vor trebui niciodată să-și facă griji cu privire la consecințele de a fi ceea ce sunt, pur și simplu fiind eu însumi și fiind o contribuție pozitivă la societate.”