Trucul care te ajută să fierbi corect un ou

26 Feb 2016 | scris de Cristi Semeghin
Trucul care te ajută să fierbi corect un ou

Nu ştii cum se fierbe corect un ou? Noobz.ro a pregătit un ghid care te ajută să fierbi ouăle în funcţie de consistenţa pe care îţi doreşti să o aibă.

5 minute – pentru momentele când îţi doreşti să consumi oăle fierte cu mămăligă. În acest interval de timp, ouăle vor fierbe ceva mai puţin şi vor rămâne moi. Nu multe persoane preferă totuşi aceste tipuri de ouă fierte.

6 minute – obţii un ou fiert nici moale, nici tare, cu gălbenuşul uşor cremos şi albuşul mai zemos.

8 minute – este timpul de fierbere ideal pentru ouăle preparate mediu. Mai exact, compoziţia oului este ceva mai tare, dar merge de minute cu brânză rasă şi mămăligă.

10 minute – dacă vrei să prepari un ou fiert tare, pe care să îl consumi în salate sau să îl vopseşti de Paşte, atunci timpul ideal de fierbere este acesta.

11 minute – atunci când fierbi ouăle într-un interval de timp mai mare de 10 minute, trebuie să fii atent pentru că există pericolul ca acestea să se înverzească. De asemenea, acestea încep să aibă albuşul mai crocant, aşa că depinde de preferinţele de consum.

Află cum faci să nu crape coaja oului în timpul fierberii.

Alte stiri din Life style

Ultima oră