Probabil că aveţi cele mai bune intenţii atunci când urmaţi pas cu pas o dietă, dar dacă vreţi să asiguraţi că veţi reuşi, un singur lucru nu trebuie să faceţi, sub nici o formă, relatează dailystar.co.uk. Nu ieşiţi să luaţi masa în oraş deoarece un nou studiu arată că restaurantele reprezintă locul nr.1 în care oamenii "deraiază" de la regimul alimentar.
Pe parcursul unui studiu, care a durat un an, cercetătorii au ţinut sub observaţie 150 de persoane supraponderale care încercau să ţină o cură de slăbire şi pe care le-a rugat să-şi noteze cu ajutorul unei aplicaţii pe telefon toate abaterile de la dietă.
Rezultatul arată că subiecţii au raportat cele mai mari tentaţii de a se abate de la dietă atunci când se aflau într-un restaurant sau într-un bar, în acest caz şansele să renunţe la dietă ajungând la 60%.
Mâncatul acasă este o opţiune mai sănătoasă, şansele de a fi tentat de altceva fiind de 1 la 8, dar subiecţii au fentat dieta în 65% din cazurile când au fost încolţiţi de foame.
“Gândiţi-vă că oricine ştie că atunci când intră într-un restaurant riscă foarte mult, dar când păşesc într-un astfel de mediu toxic, uită. Le reamintesc că nu există o dietă pe care poţi să o opreşti şi să o porneşti. Este un stil de viaţă. Dacă vrei să ieşi vineri seară să mânânci nişte aripioare, e ok, dar trebuie să tai din porţii joi şi sâmbătă", a declarat conducătorul studiului, Lora Burke, profesor de nursing Universitatea Pittsburgh.
“Cercetările privind înţelegerea mecanismelor şi prevenirea reîngrăşării sunt vitale pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice. Ajutând un individ să anticipeze şi să rezolve problemele, îl poţi încuraja să nu se abată de la dietă sau de la regimul de întreţinere", a adăugat Burke.
Mâncatul nu este însă singurul obicei prost care împiedică atingerea scopului. Mai sunt şi alte obiceiuri zilnice care duc la îngrăşare: dependenţa de social-media, somnul insuficient, ignorarea etichetelor alimentare, raidurile prin frigider înainte de a bea apă şi lipsa mişcării sau exerciţiilor fizice.