Ştirea care a inflamat internetul: Un celebru astronaut a văzut un OZN şi a trecut testul poligraf

10 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Ştirea care a inflamat internetul: Un celebru astronaut a văzut un OZN şi a trecut testul poligraf

O privire aruncată pe unul dintre cele mai citite site-uri de știri din lume îi va fi lăsat pe mulți cititori cu impresia că celebrul astronaut Buzz Aldrin a confirmat că în drumul său spre Lună a văzut o navă extraterestră. Dar e aproape sigur că nu, scrie independent.co.uk.

Instituția care a lansat informaţia nu va dezvălui modul în care a fost verificată, Aldrin însuși a negat-o și cel puțin unul dintre astronauții numiți, care nu au participat efectiv la studiu, deoarece doi dintre ei au murit.

Presupunerea, publicată inițial în Daily Star, a fost preluată de multe dintre cele mai mari site-uri din întreaga lume. Articolele - multe dintre ele nepunând la îndoială afirmaţiile din articolul iniţial - au fost distribuite de mii de ori. Aceste articole vehiculează ideea că NASA ţine la secret mărturii despre extratereştri.

În timp ce unii astronauți Apollo au susținut că au văzut OZN-uri în timpul misiunilor lor, Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună, a respins în mod repetat informaţia că a văzut o navă extraterestră în timpul misiunii istorice din 1969.

În articolul inițial se susţine că astronautul Apollo 11, Buzz Aldrin, "a trecut" testele detectorului de minciuni în cazul afirmațiilor despre întâlnirea cu extratereştrii ".

Experții au examinat constatările astronauților despre "observații stranii în spațiu", utilizând "cea mai recentă tehnologie" și au dovedit că astronauții erau convinși de ceea ce au văzut.

Articolul mai susţine că experții au venit de la Institutul de BioAcoustic Biology and Sound Health, o instituţie non-profit din Albany, Ohio. Organizația ar fi folosit o tehnologie "top-secret", care scanează vocile oamenilor pentru a le înțelege.

Pe lângă Aldrin, în articol se susține că au fost studiați patru astronauți din NASA și s-a descoperit că spun adevărul. Se pare că grupul de experţi a realizat studiul pe baza unor înregistrări, deoarece doi dintre astronauții  cuprinşi în studiu sunt în prezent decedaţi.

Dar nu există nici o dovadă că susţinerile acestei organizații au fost testate. În timp ce "bioacustica" este un demers științific legitim, aceasta nu coincide cu ceea ce face organizația.

Un site care pare să aparțină institutului susține că "viitorul începe să se schimbe în linişte. Acest mic institut de cercetare nonprofit a oferit dovezi pentru susţineri mai vechi conform cărora sunetele vocii pot acționa ca o reprezentare holografică a sănătății și a bunăstării", susține site-ul web.

Aceasta continuă să sugereze că institutul poate să spună nu numai dacă oamenii mint, dar poate fi folosit și pentru a "eradica bolile și traumele considerate anterior incurabile, pentru a dezvălui secretele adevăratei noastre naturi, pentru a ne întări viața, a prezice ceea ce poate fi destinul nostru prin frecvențele vocii noastre ".

Nici una din aceste afirmații nu a fost testată și multe dintre ele par imposibile, conform științei moderne.Teoretic, ar fi posibil să înțelegem dacă cineva minte ascultând vocea, dar exemplele anterioare nu au fost fiabile, iar institutul la care s-a raportat Daily Star nu a prezentat public studiul sau altor oameni de știință.

Buzz Aldrin a respins în mod repetat sugestiile cum că ar fi văzut un OZN. El a spus că a văzut o lumină pe fereastră în timp ce se îndrepta spre Lună - dar a spus întotdeauna că este sigur că ceea ce a văzut a fost fie racheta de care echipajul s-a separat, fie panouri care au ieșit când aterizătorul și racheta au fost detașate.

"Nu a fost un extraterestru", a scris el într-o sesiune Ask Me Anything, pe Reddit, acum trei ani. El a explicat că a informat NASA despre ceea ce văzuse și a presupus că informația a fost făcută publică până când a văzut un interviu televizat, pe care mulți îl indică acum ca o dovadă că văzuse o navă extraterestră.

Daily Star a reluat această afirmație în articoul său, scriind că "Aldrin a susținut întotdeauna că a văzut un OZN în drum spre Lună". Deși este adevărat că ceea ce a spus el este într-un anumit sens neidentificat, sugestia că el crede că ar putea fi extratereştri este falsă și a respins-o în mod repetat.

Dar Institutul și Daily Star au sugerat că Aldrin a văzut un OZN, iar testele au arătat că el știa asta, chiar dacă continuă să creadă altfel pentru că mintea lui logică "nu-l poate explica".

Foto: sciencealert.com

Alte stiri din Life style

Ultima oră