Fostul, fosta, politica și banii: 6 teme de discuție pentru o relație funcțională

08 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Fostul, fosta, politica și banii: 6 teme de discuție pentru o relație funcțională

75% dintre perechile mai tinere de 34 de ani au indicat banii ca o temă importantă în relația lor. Doar 61% a fost procentul în rândul persoanelor mai vârstnice.

Se pare că femeile sunt mai interesate de acest subiect, 75% (trei din patru), în timp ce bărbații doar 67% (doi din trei). Dar banii nu înseamnă totul, astfel că sursa citată indică șase teme de discuție care pot ajuta o relație să funcționeze cu adevărat.

Discutați și râdeți de momentele penibile
Experții susțin că nu sexul, ci comunicarea este mortarul oricărei relații de succes. De aceea râdeți și împărtășiți-vă momentele penibile din viață.

Vorbiți despre politică
Temele care aduc lumea în mișcare ar trebui să fie discutate și în relație, chiar dacă nu aveți preferințe politice comune. Nu este nici o problemă dacă la alegeri votați partide diferite. Discutarea temelor controversate ține de o relație fericită.

Împărtășiți-vă temerile
A avea griji și nevoi nu este un semn de slăbiciune. Cu cât vorbiți în cuplu mai mult despre asta, cu atât sudați mai bine relația. Mai mult, transmiteți sentimentul că puteți găsi înțelegere și sprijin în partenerul vostru.

Vorbiți despre copilărie
Scoateți albumul foto de la naftalină și răsfoiți-l împreună. Vorbiți despre fotografiile voastre din copilărie. Astfel de discuții vă ajută și să vă cunoașteți partenerul mai bine.

Fostul/fosta
Discuțiile despre fostele relatii sunt tabu pentru mulți, însă expertul recomandă contrariul. Cine simte cu adevărat că s-a detașat de fosta sa relație, poate povesti despre asta, tocmai pentru a evita greșelile din trecut. Poate apărea gelozia și frustrarea după astfel de discuții, însă ele nu ar trebui evitate.

Discutați despre viitor
Astfel de discuții nu trebuie să ducă mereu la logodnă, nuntă sau copii. Pot fi discuții degajate despre obiective profesionale sau dorințe personale.

Alte stiri din Life style

Ultima oră