Prințul Harry: „Mai am dezvăluiri pentru încă o carte – nu le-am scris pentru a-mi cruța familia”

14 Ian 2023
Prințul Harry: „Mai am dezvăluiri pentru încă o carte – nu le-am scris pentru a-mi cruța familia”

Ducele de Sussex a dezvăluit într-un interviu pentru The Telegraph că are suficient material pentru a scrie o altă carte care ar include dezvăluiri pentru care Regele și Prințul de Wales nu l-ar „ierta niciodată” dacă ar fi făcute publice.

Într-un interviu pentru The Telegraph, Prințul Harry a spus că transcrierea inițială pentru cartea sa, Spare, era de două ori mai lungă decât versiunea finală.

El a recunoscut că multe dintre detaliile care au fost în cele din urmă editate priveau interacțiunile atât cu tatăl său, cât și cu fratele său. 

Familia regală ar putea fi profund îngrijorată de viitoarele dezvăluiri, surse de la Palatul Buckingham observând că prințul ar putea fi forțat să scrie alte cărți pentru câștiguri financiare.

„Primul proiect a fost diferit. Era de 800 de pagini, iar acum s-a redus la 400 de pagini. Ar fi putut fi două cărți, să spunem așa. Și cel mai greu a fost să scot unele lucruri”

"Sunt unele lucruri care s-au întâmplat, în special între mine și fratele meu și, într-o oarecare măsură, între mine și tatăl meu, pe care pur și simplu nu vreau să le știe lumea. Pentru că nu cred că m-ar ierta vreodată.”

El a recunoscut că s-a chinuit uneori să determine ce să includă și ce să nu dezvăluie în urma celor 50 de apeluri Zoom cu scriitorul său "fantomă" (ghost writer), conștient că, în cadrul familiei sale, a scrie o carte era „un NU absolut”.

Prințul Harry – care a acuzat personalul Palatului că a mințit pentru a îi proteja fratele, pe Prințul William – a susținut că mass-media a scris „o grămadă de mizerii despre familia mea”.

El a spus că știe că „va fi criticat” pentru tot ce a spus despre familia sa, dar a insistat că era imposibil să-și spună povestea fără să îi includă și pe ei.

Ducele a mai dezvăluit că a simțit „responsabilitatea” de a reforma monarhia de dragul Prințului George, în vârstă de nouă ani, a Prințesei Charlotte, în vârstă de șapte ani, și a Prințului Louis, în vârstă de patru ani. „Știu că dintre cei trei copii, cel puțin unul va ajunge ca mine, cel de rezervă”, a spus el. „Și asta doare, mă îngrijorează.”

El a recunoscut că ideea l-a frustrat pe Prințul William, adăugând: „Mi-a spus foarte clar că copiii lui nu sunt responsabilitatea mea”.

Cu toate acestea lui îi place să „repare” lucrurile și spune că își abordează misiunea cu „gândire strategică pe termen lung”.

„Nu este vorba despre încercarea de a prăbuși monarhia, ci despre încercarea de a-i salva de ei înșiși”, a susținut el. „Știu că voi fi răstignit de mulți oameni pentru că spun asta.”

Gordon a petrecut câteva ore cu Ducele și Ducesa la casa lor din Montecito, California, înainte de publicarea cărții și, pe măsură ce dezvăluirile din memorii au apărut pentru prima dată online, a asistat la dezamăgirea lui în timp ce aceasta a fost analizată.

Întâlnirea a avut loc înaintea unei serii de interviuri difuzate în ultima săptămână pe fondul unei campanii publicitare care a dus la vânzările record de 1,4 milioane de exemplare în Marea Britanie, SUA și Canada marți, prima zi de publicare.

Ducele a cerut familiei regale să-și ceară scuze lui Meghan și a folosit interviul pentru a li se adresa direct, spunând: „Pentru că știți ce ați făcut și acum știu de ce ați făcut-o. Și ați fost prinși, așa că pur și simplu faceți curat și apoi am putea merge cu toții mai departe.”

El a spus că „dacă ar fi ascultat” atunci când el a dat alarma, ei nu ar fi în această poziție: „Asta este partea cea mai tristă – totul era atât de evitabil. Dar pur și simplu nu s-au putut abține.” a adăugat el comparând tăcerea familiei sale la această furtună mediatică cu un abuz.

Prințul Harry a spus că își dorește cu adevărat ca fratele și tatăl său să vină înapoi în viața lui. „Tehnica lui”, a sugerat el, a fost să reducă complet relația dintre familia regală și presă și, prin aceasta, să îi protejeze.

„Când încerci să schimbi o instituție și, în mod fundamental, peisajul media, aceasta nu este o sarcină mică”, a adăugat el. „Amploarea provocării este enormă și trebuie să fiu capabil să mă protejez mental și emoțional pe parcursul acestui proces.”

El a recunoscut că nu a înțeles de ce a fost considerat atât de „șocant și scandalos” faptul că el și-a spus propria lui latură „adevărată” a poveștii, dar a promis că va continua „lupta dreaptă” apărând-o pe Meghan dar „și pe alte femei” și încurajând alți bărbați să facă același lucru.

„Dacă nu dai exemplul, ce rost are să trăiești?” a intrebat el.

Ducele a spus că a încercat să explice familiei sale că deciziile pe care le luau aveau să se reflecte urât asupra lor, nu în ultimul rând penru că era vorba de soția lui.

„Nu am putut să ajung la ei”, a spus el. „Nu că am renunțat, dar simt că am eșuat în acest caz, încercând să-i aduc cu mine”.

El a sugerat că, deși familia lui ar putea să nu-l placă în acest moment, ei îi vor mulțumi peste câțiva ani pentru că a vorbit atât de deschis despre traumă.

Între timp, ducele a descris cum, pe măsură ce a îmbătrânit, prințul William „a rămas complet tăcut și complet închis” cu privire la moartea mamei lor.

La rândul său, a spus că abia după ce a luat ayahuasca, un halucinogen, și-a dat seama că nu contează că nu a plâns și că mama lui vrea doar să fie fericit.

Alte stiri din Life style

Ultima oră