Poveștile Ancorei. Sărbătoarea Crapului și a Carasului

04 Noi 2015
Poveștile Ancorei. Sărbătoarea Crapului și a Carasului
În zilele acestea de toamnă răvășită de amintirile benigne ale verii, de la 6 la 12 ale lui Brumar, CHERHANAUA ANCORA te cheamă să te-nfrupți din bucatele sărbătorii. Este SĂRBĂTOAREA CRAPULUI ȘI A CARASULUI!

Meniul de fiecare zi s-a îmbogățit cu rețete pregătite din cei doi pești. Poți gusta Saramură de crap, Ciorbă lipovenească de pește și Caras prăjit - tot bucate care să amintească papilelor gustative cât de bogată e gastronomia satelor noastre de pe lângă râuri și bălți, din luncile Dunării ori din inima Deltei.

La Cherhanaua Ancora, el este demult fala meselor. Saramura de crap - cu legumele coapte în sucul lor și bulgărele de aur al mămăligii alături - și-a câștigat meritat laudele de peste an. Dar acum, în sărbătoare, se cuvine a face loc ciorbei lipovenești, ce se face după dichisul bărboșilor Deltei, acrită cu oțet și însoțită de ardei iute. (Am auzit că s-ar mai acri borșul, pe-alocurea, cu zeamă de varză. N-am încercat, dar n-au intrat zilele în sac și gastronomia pescărească se cere probată... în fiecare zi lăsată de la Dumnezeu). Cât despre cărășei - ei se pârpălesc neliniștiți în tigaie, așteptându-vă pe domniile voastre să-i hăpăiți cât ai zice... pește, aflându-le bun însoțitor într-o bărdacă de vin.

Vezi și
https://www.facebook.com/CherhanauaAncora

Alte stiri din Life style

Ultima oră