Pauză de sex, în loc de pauză de masă. V-ar plăcea?

23 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Pauză de sex, în loc de pauză de masă. V-ar plăcea?

Sexul e bun pentru sănătate, dar chiar mai bun decât mâncarea? Se pare că da. Cel puţin pentru un politician suedez care a venit cu ideea ca muncitorilor să li se ofere în loc de pauza de masă, pauză de sex, plătită.

În opinia lui Per-Erik Muskos, consilier local din Övertorneå, nordul Suediei, cuplurile suedeze nu petrec suficient timp de calitate împreună. Aşa că a venit cu o propunere inedită pentru muncitori: pauză plătită de o oră pentru a face sex cu partenerii/partenerii lor, în locul pauzei de masă. Ca argument, politicianul de 42 de ani a invocat beneficiile sexului pentru sănătate. 

Conform Quartz, suedezii se bucură deja de beneficii pe care campaniile americane nu prea şi le permit: concediu plătit de 480 de zile pentru creşterea copilului şi două sau trei pauze zilnice pentru cafea. Indexul OECD pentru calitatea vieţii arată că doar 1% dintre suedezi lucrează peste program. Probabil acesta este şi motivul pentru care Suedia se numără printre cele mai fericite naţiuni din lume.

În timp ce unii critici susţin că aplicarea unei astfel de măsuri ar fi dificilă, în contextul în care unii dintre beneficiari ar minţi sau ar merge la plimbare în loc să facă sex, din punct de vedere ştiinţific, Muskos ar putea avea dreptate. Studiile sugerează că sexul îmbunătăţeşte memoria, întăreşte imunitatea, scade tensiunea arterială, acestea fiind doar câteva dintre beneficii.

“Este o măsură pentru relaţii mai bune”, a spus Muskos,  care a adăugat că nu vede nici un motiv ca propunerea sa să nu fie aprobată. 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră