O actriţă de la Hollywood, de origine română, a murit la vârsta de 105 ani

23 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
O actriţă de la Hollywood, de origine română, a murit la vârsta de 105 ani

Actriţa Connie Sawyer, de origine română, a murit luni, la vârsta de 105 de ani. Iubitorii de film o consideră ca fiind cea mai în vârstă actriţă care lucra la Hollywood, relatează forward.com. 

Născută Rosie Cohen, în 1912, în Colorado, într-o familie românească de evrei, ea a jucat în filmul lui Jim Carrey, "Dumb and Dumber Too", lansat în 2014. Ea a apărut la televizor în anii '40 la "The Milton Berle Show" și pe Broadway. Apoi, cariera sa a continuat cu roluri mici, dar şi unele serioase, precum "The Man in the Glass Booth". A jucat şi în serialul de comedie "Place Archie Bunker's", dar şi în originalul "Dumb and Dumber" (1994) sau "Când Harry a întâlnit pe Sally".

 

"N-aș fi fost niciodată în show-business dacă mama nu m-ar fi făcut. Ea s-a născut în Europa. Întotdeauna spunea că, dacă ar fi fost născută în America, ar fi fost în show-business. Erau evrei din România. Mama mi-a dat lecții de dans și, când eram copil, îmi spunea: "Ieși din bucătărie. Du-te şi fă ceva! Du-te! ". Şi a făcut. Pe lângă rolurile din filme şi seriale, a jucat teatru şi a făcut emisiuni live la radio și televiziune, încă de la începuturile lor.  

Seriozitatea și profesionalismul au stat la baza carierei sale uluitoare îndelungate. A pus pe primul loc casa şi familia, şi nu faima personală, motiv pentru care nu a ajuns la înălţimea unor colegi de generaţie. Nu a existat niciodată nimic nebun sau mai nebun despre Connie Sawyer, o actriță dedicată, care și-a stabilit prioritățile chiar de la începutul carierei sale, în anii 1920.

Alte stiri din Life style

Ultima oră