Liste de așteptare la un restaurant care servește un izopod gigant cu 14 picioare (video)

29 Mai 2023
Liste de așteptare la un restaurant care servește un izopod gigant cu 14 picioare (video)

Un izopod gigant cu 14 picioare este punctul culminant al unui nou fel de mâncare la un restaurant cu ramen din Taipei iar oamenii stau la coadă - atât pentru poze, cât și pentru o porție din această delicatesă, scrie Reuters

De când „The Ramen Boy” a lansat castronul cu noodels în ediție limitată pe 22 mai, declarând într-o postare pe rețelele de socializare că „a primit în sfârșit acest ingredient de vis”, peste 100 de persoane s-au alăturat unei liste de așteptare pentru a lua masa la restaurant. 

„Este atât de atractiv datorită aspectului său – arată foarte drăguț”, a spus proprietarul restaurantului, în vârstă de 37 de ani, care a vrut să fie identificat doar ca domnul Hu, în timp ce ținea în mâna un izopod uriaș în timp ce clienții făceau poze. .

„În ceea ce privește metoda de gătit, folosim cea mai simplă modalitate, aburul, deci nu există nicio dificultate în procesarea acestuia”.

Restaurantul gătește izopodul la abur timp de 10 minute înainte de a-l adăuga în partea de sus a unui bol de ramen cu supă groasă de pui și pește. Fiecare castron costă 1.480 de dolari Taiwan (48 USD).

Un client a spus că carnea are gust între crab și homar, cu o textură densă și ceva mestecat.

Izopodele gigantice - un văr îndepărtat al crabilor și creveților - sunt cele mai mari dintre miile de specii din grupul de crustacee, a spus NOAA Ocean Exploration pe site-ul său.

De obicei, se găsesc la aproximativ 186-2.340 de metri adâncime în ocean, 80% dintre ei trăind la o adâncime de 365-730 de metri, a declarat Animal Planet din Taiwan pe o pagină de Facebook.

Un expert taiwanez a identificat specia drept „Bathynomus jamesi”, descoperit în apropierea insulelor Dongsha din Marea Chinei de Sud. Se crede că sunt prinși la 300-500 de metri.

De la lansarea felului de mâncare, unii cercetători și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul ecologic potențial al tacticilor de pescuit pe fundul mării, precum și la posibilele riscuri pentru sănătate.

Dar clienții de la restaurant nu sunt de acord.

„Dacă este doar un meniu special, iar izopodele gigantice au fost prinse neintenționat, așa cum spune proprietarul restaurantului, toată lumea ar trebui să încerce dacă are ocazia”, a spus Digell Huang, în vârstă de 34 de ani, care lucrează ca consilier genetic.

„Sunt foarte onorat să am această oportunitate de a-l gusta”, a adăugat ea în timp ce mânca dintr-un castron de ramen cu izopod.

Cu toate acestea, un cercetător a avertizat împotriva riscurilor potențiale pentru sănătate, spunând că speciile, în mare măsură necunoscute, pot conține toxine sau metale grele, cum ar fi mercurul.

Specia „Bathynomus jamesi” a fost recunoscută oficial în Taiwan anul trecut și nu există prea multe date despre ea, a declarat Huang Ming-chih, profesor asociat de biotehnologie specializat în nevertebrate de adâncime la Universitatea Națională din Tainan.

„Cea mai bună practică ar fi să faceți mai multe cercetări... să construiți o bază de date completă și apoi să permiteți oamenilor să mănânce, ar fi mai bine așa”, a adăugat el.

Alte stiri din Life style

Ultima oră