La premiile Brit Awards de "gen neutru" au fost nominalizați numai bărbați

17 Ian 2023
La premiile Brit Awards de "gen neutru" au fost nominalizați numai bărbați

Cei mai buni artiști nominalizați din acest an sunt Stormzy, Harry Styles, George Ezra, Fred agai și Central Cee, scrie The Telegraph

Nominalizații la premiile Brit Awards 2023 sunt toți bărbați după ce organizatorii au optat pentru o singură categorie neutră din punct de vedere al genului.

Anul trecut, cele mai bune categorii masculine și cele mai bune feminine au fost abandonate și înlocuite cu un singur premiu care onorează artiștii „indiferent de sex”.La acea vreme, criticii au avertizat că mișcarea ar putea fi dăunătoare femeilor.

Cei mai buni artiști nominalizați din acest an sunt Stormzy, Harry Styles, George Ezra, Fred again.. și Central Cee.

Categoria "albumului anului" este dominată tot de bărbați, Wet Leg fiind singurul autor feminin dintre concurenți. 

Premiul pentru artistul internațional al anului este mai mixt, pe listă figurează Beyonce, Lizzo și Taylor Swift.

La ceremonia inaugurală neutră din punct de vedere al genului de anul trecut, Adele a câștigat titlul de artist al anului și a spus în discursul său: „Înțeleg de ce s-a schimbat numele acestui premiu, dar îmi place foarte mult să fiu femeie și să fiu o artistă feminină”.

Printre criticii schimbării s-au numărat pe Nadine Dorries, pe atunci secretar pentru Cultură, care a spus anul trecut: „Cred că sună o decizie destul de tristă. Aș dori să văd cum ar funcționa asta în ceea ce privește reprezentarea echitabilă de gen.

„Dacă aș fi vrut să mă uit la cine obișnuia să câștige la premii pentru romane și multe lucruri în trecut, bărbații au dominat întotdeauna. Îngrijorarea mea ar fi că femeile nu sunt prezentate corect.

British Independent Film Awards și Whatsonstage Awards au introdus, de asemenea, categorii de performanță neutre din punct de vedere al genului, iar organizatorii Baftas și Oscar iau în considerare această problemă.

Printre susținătorii ideii se numără Hugh Jackman, actorul de film și de teatru, care a spus recent: „Nu știu de ce este împărțit în două genuri, când știm cu toții că este un spectru mult mai mare decât ne-am gândit în trecut." „Oricare ar fi amestecul, poate ar trebui să defalcăm oricare dintre acele categorii care ajung să fie inutile.”

Organizatorii Brit Awards au fost îndemnați să devină neutrii din punct de vedere al genului după ce Sam Smith, unul dintre cântăreții cei mai vânduti din Marea Britanie, a fost exclus de la nominalizări în 2021, după ce a adoptat pronumele neutru de gen „them” și „they”.

Premiile 2023 vor avea loc pe 11 februarie la O2 Arena. Nominalizările din acest an sunt conduse de Harry Styles și Wet Leg, care apar fiecare în patru categorii.

Alte stiri din Life style

Ultima oră