În Europa există o capitală în care doar un singur om a decedat în urma unui accident de circulaţie

09 Ian 2020
În Europa există o capitală în care doar un singur om a decedat în urma unui accident de circulaţie

Mai puţine automobile în centrul oraşului, reducerea vitezei şi regulile de circulaţie au plasat, potrivit statisticilor din anul precedent, capitala Norvegiei, Oslo, cu 700.000 de locuitori, printre puţinele localităţi care oferă condiţii sporite de siguranţă pentru biciclişti şi şoferi.

Faţă de 1975, când s-au înregistrat 41 de accidente de circulaţie soldate cu victime, în 2019 a existat doar un singur caz.

De altfel, la Oslo a crescut în ultimii ani foarte mult şi numărul bicicliştilor, în timp ce circulaţia automobilelor este separată, ceea ce contribuie la siguranţa traficului.

De asemenea, automobiliştii nu au acces decât în anumite zone din oraş, astfel încât centrul este de fapt total lipsit de turisme.

S-au făcut schimbări importante şi în infrastructura oraşului: s-au desfiinţat 700 de locuri de parcare, dar s-au construit în loc 43 kilometri de noi drumuri pentru biciclete.

În 1970 în Norvegia s-au înregistrat 560 de accidente soldate cu victime, iar în cursul anului trecut au fost numărate doar 101 de incidente de acest fel.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră