Definiţia succesului, în viziunea celor bogaţi şi puternici

05 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Definiţia succesului, în viziunea celor bogaţi şi puternici

Când spunem persoană "de succes", ne referim de obicei la cineva care are miliarde în bancă, a scris mai multe bestseller-uri sau conduce o naţiune.

Dacă îi întrebați însă pe cei care corespund definiției convenționale a unei persoane de succes, mulți vă vor spune că aceste realizări nu sunt ceea ce îi fac să se simtă împliniţi, relatează uk.businessinsider.com.

Oamenii de succes nu se consideră neapărat succes pentru că sunt bogați sau puternici. Cînd vorbesc despre succes, ei se referă mai degrabă la relații, bunăstare și impactul asupra societăţii. Iată câteva definiții legendare ale succesului, oferite de personalităţi bogate şi puternice.

 Sir Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, estimat la circa 5 miliarde de dolari, echivalează succesul cu împlinirea personală. "Prea mulți oameni îşi măsoară succesul prin cât de mulți bani fac ei sau cei cu care se asociază", a scris el pe LinkedIn. "În opinia mea, adevăratul succes ar trebui măsurat în funcţie de cât suntem de fericiți".

Cofondatorul Huffington Post, Arianna Huffington, spune că banii și puterea nu sunt suficiente. Ea consideră că atunci când evaluăm succesul, pe lângă bani şi putere, ar trebui adăugată şi o altă măsură, bazată pe valori precum bunăstarea, înțelepciunea, admiraţia și dăruirea.

"Pentru a ne trăi viețile pe care le dorim cu adevărat și le merităm, avem nevoie de o a treia măsură pentru evaluarea succesului, mai importantă  decât banii și puterea", a afirmat ea.

Miliardarul investitor Mark Cuban spune că nu ai nevoie de bani pentru a avea succes. "Pentru mine, definiția succesului este când te trezești dimineața cu zâmbetul pe buze, știind că va fi o zi minunată. Am fost fericit și am simțit că am avut succes atunci când eram sărac, locuiam șase tipi într-un apartament şi dormeam pe podea", a declarat Cuban într-un interviu.

Legendarul investitor Warren Buffett pune relațiile mai presus de toate. Cu o avere de 77,4 miliarde de dolari, Buffett este cea mai bogată persoană din lume, după Bill Gates. Și totuși, definiția pe care o dă succesului nu are nimic de-a face cu bani sau faima. " Măsor succesul în funcţie de câţi oameni mă iubesc", a afirmat el.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, dar pentru el succesul este legat de relații și de a lăsa ceva în urmă. "Warren Buffett a spus întotdeauna că măsura [pentru succes] este dacă apropiaţii tăi sunt fericiți și te iubesc. Este, de asemenea, frumos să simțiți că faceţi diferența, inventând ceva, crescând copii sau ajutând oamenii care au nevoie", a spus Bill Gates.

Deşi a fost cel mai puternic om de pe planetă, fostul preşedinte american, Barack Obama, nu a pus semnul egal între putere şi succes. La Convenția Națională Democrată din 2012, Michelle Obama a spus publicului că pentru soțul ei "succesul nu se referă la cât de mulți bani facem, ci la diferența pe care o facem în viața oamenilor".

Inventatorul Thomas Edison - deținătorul de peste 1.000 de brevete - a avut un cult al muncii frenetice. S-a spus despre el că a muncit odată 60 de ore consecutive. Ca atare, definiția sa pentru succes este la fel de ambițioasă: "Succesul este 1% inspirație, 99% transpirație".

Maya Angelou, o mare poetă, care a murit în 2014, la 86 de ani, a lăsat în urmă foarte multe cărţi şi aforisme. Cel despre succes se numără printre cele mai bune: "Succesul este să te placi, să-ţi placă ceea ce faci şi să-ţi placă cum o faci".

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră