Conferință. Despre tradiție și design contemporan cu Adrian Oianu

05 Noi 2015
Conferință. Despre tradiție și design contemporan cu Adrian Oianu
Sâmbătă, 7 noiembrie, începând cu ora 11, la Grand Hotel Continental, designerul Adrian Oianu va discuta cu cei prezenți despre importanța păstrării legăturii cu tradiția și moștenirea culturală a poporului român și despre modul în care aceasta poate fi valorificată de artiștii contemporani.

Conferința are la bază ideea că doar după ce vom ști cu adevărat cine suntem, de unde venim și încotro ne îndreptăm, ne vom putea înțelege cu adevărat identitatea.

Pornind de la definiția designului, trecându-se în revistă elementele care oferă valoare acestuia și care sunt criteriile avute în vedere atunci când este estimată și analizată o piesă de design, vor fi abordate numeroase subiecte legate de designul contemporan,

Pentru o exemplificare cât mai clară a legăturii dintre tradiție și designul contemporan, în cadrul discuției vor fi prezentate exemple și ilustrații. De asemenea vor fi expuse costume tradiționale românești de o valoare inestimabila, precum și câteva piese de design contemporan semnate Adrian Oianu.

În final se va discuta despre asocierea dintre moștenirea culturală tradițională și designul contemporan. Cum este posibil acest lucru și cum aceste obiecte de design duc la o conturare mai clară a identității noastre, oferindu-ne posibilitatea de a valorifica rădăcinile și de a prezenta acest lucru cu demnitate în țară și în străinătate.

Evenimentul, prezentat în fața unui public nu neapărat familiarizat cu acest domeniu, dorește să clarifice diferența dintre trenduri și designul autentic, bazându-se în acest demers pe experiența creatorului Adrian Oianu.

mai multe informatii pe pagina de Facebook a evenimentului

Alte stiri din Life style

Ultima oră