Bill Gates nu mai este liber: e îndrăgostit de Paula Hurd, văduva fostului CEO al Hewlett-Packard

21 Feb 2023
Bill Gates nu mai este liber: e îndrăgostit de Paula Hurd, văduva fostului CEO al Hewlett-Packard

După divorțul său exploziv de Melinda, fondatorul Microsoft s-a îndrăgostit de Paula Hurd. Această brunetă de 60 de ani ale cărei trăsături, coafură și chiar activități filantropice par a fi un copy-paste al fostei sale soții, scrie ParisMatch.

În ianuarie, au vost văzuți împreună, la Sydney, privind împreună spre mare. Numai cei din Silicon Valleyau recunoscut această „femeie misterioasă”. Paula Hurd, văduva lui Mark Hurd, fostul CEO al Hewlett-Packard, a murit în octombrie 2019, la vârsta de 62 de ani, de cancer. Bill Gates este în preajma ei de multă vreme. Ei împărtășesc pasiunea pentru tenis. Mergeau împreună la meciuri, ceea ce au făcut din nou pe 29 ianuarie. Dar nu fusesera  văzuți niciodată ca un cuplu..

Acest lucru s-a întâmplat la Rod Laver Arena, terenul central al stadionului din Melbourne, pentru finala masculină a Australian Open câștigată de Novak Djokovic. Un prieten apropiat spune că sunt „nedespărțiți”. Și durează de ceva vreme. „Îi vedem împreună tot timpul”, spune un membru al Vintage Club din Indian Wells, un club unde trebuie să platești 250.000 USD în taxe de intrare și apoi 32.500 USD în cotizații anuale pentru a te alătura acestui club de golf și tenis ultra-select din Valea Coachella din California. Paula a cumpărat acolo o vilă mare chiar înainte să moară soțul ei. Bill și-a oferit și el una în 1999: 1.300 de metri pătrați în inima unei oaze luxuriante cu palmieri din deșertul din California, pentru o sumă de 12,5 milioane de dolari. Un fleac pentru el. Probabil că în acest colț de paradis a fost legată idila.

Bill căuta un suflet pereche de ceva vreme. „ Nu sunt un robot ”, i-a răspuns el la mijlocul lunii ianuarie unui jurnalist englez care l-a întrebat dacă este gata să-și găsească din nou dragostea, în timp ce el era deja împreună cu Paula. Secretul a fost bine păstrat. Dar mărturisirea a fost semnificativă: fondatorul Microsoft, stăpânul lumii descris cândva ca un monstru rece gata să facă orice pentru a zdrobi concurența, are prin urmare o inimă.

Ne-am îndoit însă de asta în septembrie anul trecut, în timpul unei întâlniri organizate la fundația sa din Seattle: urmat de un ofițer de presă, sosise fără un cuvânt - sau un salut - pentru o ședință foto exclusivă pentru ParisMatch

La acea vreme, Bill Gates chiar era cu moralul la pamânt. Își revenea cu greu din divorț, pronunțat cu un an mai devreme, un scandal care îi pătase considerabil imaginea. În discuție: legăturile sale cu finanțatorul pedofil Jeffrey Epstein, dezvăluite pe 12 octombrie 2019 într-o anchetă a „New York Times”. Gates a jurat întotdeauna că sunt doar „câteva petreceri ocazionale”. Nu există nicio dovadă că a făcut ceva rău. Dar cei doi bărbați au discutat într-adevăr, în 2011, despre proiecte comune, în special despre crearea unui fond filantropic, care până la urmă nu a văzut niciodată lumina zilei.

Melinda Gates nu a putut închide ochii la întâlnirile ciudate ale soțului ei

Dezvăluirea a avut efectul unei bombe. Feministă convinsă, care a făcut din apărarea fetelor tinere o pasiune, Melinda Gates nu a putut închide ochii la asocierile proaste ale soțului ei. Ea a angajat avocați care au descoperit că, în anii 2000, Bill multiplicase infidelitățile cu angajații Microsoft. Unii raportaseră chiar cazuri de hărțuire sexuală la departamentul de resurse umane al companiei, înainte de a depune o plângere în instanță. În cel mai bun caz, erau doar invitații la cină în Las Vegas, dar alte situații s-au dovedit a fi mai puțin platonice. De fiecare dată, dosarul s-a încheiat cu o înțelegere pe cale amiabilă, cu o mare verificare a soldului tuturor conturilor, în deplină discreție.

Pentru Melinda, paharul era plin. Pe 3 mai 2021, ea a cerut divorțul. Un șoc: familia Gates, care avea trei copii, era considerată unul dintre cele mai puternice cupluri din Silicon Valley. Bill a făcut totul pentru a nu ajunge acolo, pentru a scăpa atât de scandal, cât și de singurătate. Apoi se refugiază în palatul său, la Vintage Club din Indian Wells, unde este sigur că niciun paparazzi nu va veni să-l deranjeze. Se ajunge la un acord: Melinda pleacă cu cel puțin 6,3 miliarde de dolari în contul ei bancar, mai ales sub formă de acțiuni deținute la diferite companii listate.

Pentru Bill Gates, Paula Hurd pare să fie femeia ideală

Pentru Bill, vinovatul, răul este făcut: în fiecare interviu apare subiectul lui Jeffrey Epstein. „ Cum ar putea un om la fel de inteligent ca tine să se rătăcească așa? l-am întrebat în septembrie anul trecut. „ Nu cunosc pe nimeni care să nu fi făcut niciodată greșeli în viața personală, a răspuns el atunci. Am făcut câteva și muncesc din greu pentru a menține o relație profesională cu Melinda în calitate de șef al fundației noastre. Și își acoperă fosta soție cu laude: „Sunt norocos că a rămas alături de mine, ea vede ce nu văd eu, e o parteneră de preț, schimbăm frecvent prin e-mail despre fundație...

Melinda de neegalat? Poate, dar asta nu l-a descurajat pe Bill să caute o altă femeie pe care să o iubească și să o admire. Pentru acest rol, Paula Hurd pare să fie femeia ideală. Specializată în organizarea de evenimente, această frumoasă sexagenară este descrisă de presa americană drept o „ socialite ”, o femeie a lumii conectată, amuzantă, fermecătoare și plină de spirit, fotografiată uneori alături de vedete (Sting, Elton John). Mai presus de toate, profilul ei seamănă mult cu cel al Melindei. La fel ca ea, Paula este brunetă, inteligentă, inginer de pregătire și bogată: când a murit, soțul ei i-a lăsat moștenire o avere de peste 500 de milioane de dolari pe care îi folosește pentru a finanța numeroase proiecte filantropice.

La fel ca Melinda, a înfruntat machi-smul ambiental al cluburilor high-tech intrând, în 1984, la NCR, producător de bancomate. Ambițioasă, ea a urcat în rândurile unei ierarhii esențial masculine. Ea l-a întâlnit și pe bărbatul care avea să-i devină soț la birou. Un bărbat auster și formal, un manager remarcabil în ascensiune, Mark Hurd o găsește foarte amuzantă pe Paula, pentru că atunci se laudă în glumă că este „cunoscătoare despre cine se culcă cu cine în firmă”, după cum relatează revista economică „Fortune”. S-au căsătorit în 1990 și au avut două fiice.

Poate că soțul ei nu a fost miliardar ca Bill, dar făcea avere

În 2001, la apogeul carierei, a demisionat: Mark tocmai fusese numit președinte al NCR. Melinda va părăsi Microsoft la doi ani după ce s-a căsătorit cu Bill, pentru a avea grijă de copii. Dar nici ea, nici Paula nu se vedeau ca soția șefului... Pe pagina ei de LinkedIn, doamna Hurd scrie apoi, „deși nu mai lucrează”, este „CEO-ul CEO-ului de acasă”.

Poate că soțul ei nu este un miliardar ca Bill, dar face avere. Devenit unul dintre cele mai căutate „talente” din Silicon Valley, a fost numit, în 2005, CEO al Hewlett Packard, o icoană a sectorului, care trecea atunci prin dificultăți. Acolo, a făcut minuni, a îndreptat afacerea, dar în 2010 a fost dat în judecată pentru hărțuire sexuală de Jodie Fisher, o fostă actriță din seria B angajată ca consultant de marketing. Reclamantul este apărat de Gloria Allred, avocatul care, la începutul lui 2020, îl va doborî pe producătorul de la Hollywood Harvey Weinstein. Ne aflăm atunci în mijlocul „ preperioadei ” #MeToo și cazul face titluri în presa americană.

Paula a rezistat perfect presiunii media, zvonurilor și scandalului

În ciuda lipsei de probe, administratorii Hewlett-Packard decid să-l concedieze pe Hurd, ceea ce le va aduce critici cu atât mai acerbe cu cât însăși acuzatorul își va exprima ulterior regretele... În acest caz, Paula nu a tresărit : până la final, își susține soțul. Acesta merge bine: la câteva zile după concediere, este angajat de prietenul și partenerul său de tenis Larry Ellison, fondatorul Oracle, o companie în care va rămâne timp de nouă ani, până când boala îl va ucide. Paula a gestionat perfect presiunea media, zvonurile și scandalul. Experiența dureroasă a marcat-o pe viață. Dar, fără îndoială, va fi prețioasă pentru ea dacă într-o zi va deveni a doua doamnă Bill Gates.

Alte stiri din Life style

Ultima oră