Bărbații atrași de femei sunt „ginosexuali" și prin urmare fac parte din comunitatea LGBTQ+

04 Iul 2024
Bărbații atrași de femei sunt „ginosexuali" și prin urmare fac parte din comunitatea LGBTQ+

Persoanele care sunt atrase de femei sau de feminitate pot fi „gineosexuale”, potrivit unui articol publicat în revista Men's Health, scrie New York Post

„Numărul de termeni și identități sub umbrela LGBTQ+ este în continuă creștere, permițând din ce în ce mai multor oameni să-și descrie sexualitatea cu cuvinte care au sens pentru ei”, a început articolul. „Un cuvânt pe care poate nu l-ați auzit care îi ajută pe unii oameni să-și exprime cine sunt este „ginosexual”.

Pe rețelele de socializare articolul a provocat reacții făcându-i pe unii oameni să-și bata capul cu privire la motivul pentru care exact noul termen neutru din punct de vedere sexual este împins să înlocuiască bărbații heterosexuali și femeile lesbiene.

Freelancerul și educatoarea sexuală Suzannah Weiss, care a scris articolul, a citat-o ​​pe educatoarea sexuală Lilith Fox spunând că termenul se referă la cei care sunt „atrași sexual de identitatea de gen a persoanei care se prezintă drept femeie si de care sunt atrași”.

Termenul își propune să fie mai „incluziv” pentru cei care se identifică în afara binarului tradițional de gen. Weiss, de exemplu, susține că termenul poate descrie mai bine persoanele non-binare care sunt atrase de femei decât termenii „heterosexuali” sau „lesbiene”. 

„Sunt un bărbat atras de femei. Sunt heterosexual. Dacă aș fi o femeie atrasă de femei, aș fi lesbiană. Respinge aceste cuvinte ciudate noi. Avem deja cuvinte care funcționează bine”, a comentat pe X Jay D. Cartere la postarea Men's Health.

Alții au remarcat că au considerat că articolul este o parodie, în timp ce unii l-au numit „nebunie”.

Unul chiar a ales definiția „gynosexual” ca „o definiție nedefinitivă”, adăugând că „nu are absolut niciun sens”.

Articolul este cel mai recent care a preluat terminologia LGBTQ+ despre care unii pretind că „șterge” limbajul tradițional și încearcă să „includa” comunitatea heterosexuală.

Recent,  Universitatea Johns Hopkins a fost criticată de critici pentru definiția sa unică a „lesbianei” ca „non-bărbat atras de non-bărbați”, definiție eliminată ulterior în urma reacțiilor adverse.

Alte stiri din Life style

Ultima oră