Noi măsuri de siguranţă pentru conturile utilizatorilor Whatsapp

10 Feb 2017
Noi măsuri de siguranţă pentru conturile utilizatorilor Whatsapp

Serviciul de mesagerie WhatsApp introduce sistemul de verificare în doi pași pentru toți cei peste un miliard de utilizatori ai săi, relatează portalul theverge.com, citat de agerpres.ro 

Autentificarea în doi pași este încă o măsură de securitate pentru conturile utilizatorilor WhatsApp. Pentru activarea sa, utilizatorul trebuie să aibă instalată cea mai recentă versiune a programului și să o activeze din Setări, la secțiunea Cont unde găsește verificarea în doi pași.

Odată ce această funcție este activată, utilizatorii vor avea de introdus un cod format din șase cifre de fiecare dată când își înregistrează numărul de telefon în cadrul aplicației, în timpul procesului de instalare sau reinstalare.

Spre exemplu, dacă utilizatorul păstrează numărul de telefon de pe cartela sim veche dar își cumpără un telefon nou, atunci va reinstala și va reintroduce codul primit din serverul aplicației WhatsApp. O situație similară se petrece atunci când utilizatorul reinstalează toate aplicațiile de pe telefon sau doar WhatsApp.

Utilizatorul mai are la îndemână posibilitatea folosirii unui cont de e-mail ca măsură de siguranță, unde poate partaja toate datele sale importante de pe telefon, sau poate chiar folosi această metodă în cazul în care uită sau pierde codul de șase cifre primit de la WhatsApp. Dezactivarea funcției de autentificare în doi pași se face din aplicație de la secțiunea Setări fără a fi nevoie de codul de șase cifre.

Această măsură vine să completeze funcțiile de securitate implementate de serviciul de mesagerie, mai ales după ce au existat relatări media, citate de cotidianul The Guardian, care indica existența unei posibile căi inverse (backdoor) prin care agențiile de aplicare a legii ar avea acces în timp real la conturile utilizatorilor. Însă, cei de la WhatsApp au dezmințit această ipoteză, asigurând utilizatorii că beneficiază de criptare completă utilizator-utilizator.

Alte stiri din It

Ultima oră