Internetul de mare viteză la sate mai întârzie puțin. Nici măcar lucrările planificate pentru 2015 nu au putut fi terminate

25 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Internetul de mare viteză la sate mai întârzie puțin. Nici măcar lucrările planificate pentru 2015 nu au putut fi terminate

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a aprobat reeșalonarea proiectului RO-NET, din cauză că lucrările planificate în proiectul inițial nu au putut fi terminate până la sfârșitul lui 2015. Valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă cofinanțarea prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

"Din totalul celor 2.268 de localități din România care nu au acces la rețele de comunicare electronică, 783 au fost incluse în proiectul RO-NET. Scopul acestuia este de a construi sisteme de conectare pentru rețeaua de internet de mare viteză, în zonele dezavantajate din România, pentru a genera creștere economică și a crea noi locuri de muncă. Este un proiect ce contribuie la reducerea decalajului digital existent între zonele rurale și cele urbane. 400.000 de români, 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice vor avea acces la internet de mare viteză", a declarat Corina Crețu, la aprobarea deciziei de fazare.

"Accesul la internetul de mare viteză va permite locuitorilor din zonele dezavantajate să beneficieze de mai multe oportunități. Mă refer mai ales la noi șanse pentru tineri în domeniul educației, dar și pentru dezvoltarea mediului de afaceri și la crearea de locuri de muncă. ", susține Corina Crețu.

Proiectul prevede instalarea a 3.265 de kilometri de fibră optică, în completarea actualei infrastructuri de telecomunicații din România.

Alte stiri din It

Ultima oră