În general, ele vă notifică despre tot felul de plăți și are ataşamente de tip .zip , .doc sau .pdf. Imediat ce acest atașament malițios este deschis, calculatorul va fi infectat cu acest virus periculos, Cryptolocker, care va cripta imediat fișierele de tip office (pdf, word, excel etc).
Spcialiștii recomandă utilizatorilor ca înainte să deschidă atașamentul să verifice validitatea adresei de e-mail de la care a fost trimis, adresă care, de cele mai multe ori, nu are nicio legătură cu subiectul mail-ului.
CUM SĂ ÎNLĂTUR CRYPTOLOCKER?
În majoritatea cazurilor, utilizatorii pot restabili conexiunea către fișiere utilizând Restabilire Sistem sau prin rularea unei scanări complete a sistemului cu oricare dintre aceste aplicații: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.
faravirus.ro recomandă luarea în considerare a prevenirii infecțiilor de acest tip prin utilizarea programelor de mai sus. Totodată, "nu uitați să vă gândiți la imunitatea și recuperarea fișierelor. În acest caz, puteți utiliza hard drive-uri USB externe, CD-uri, DVD-uri, sau puteți să contați pe copii de rezervă online precum Google Drive, Dropbox, Flickr și alte soluții".
Analiştii din securitatea cibernetică menţionează că vulnerabilitatea calculatorului la viruşi este foarte dependentă de stabilitatea sistemului. Prin urmare, "pentru a avea un calculator securizat, este important să ne asigurăm că nu conţine fişiere sau programe inutile. Website-urile precum ugetfix.com, care se specializează în analizarea în profunzime a fişierelor periculoase, pot fi foarte utile la indicarea, detectarea şi eliminarea acestor componente din calculatorul dumneavoastră. În final, obţinerea unui antivirus reputabil este o investiţie obligatorie pentru securitatea viitoarelor date, finanţe, precum şi confidenţialitatea informaţiilor personale".